Beernem

11-05-11

Beernemse jeugd vraagt om infozuilen

Bij het begin van de gemeenteraad, dienden de schepenen en raadsleden zich te bukken om binnen te geraken. De jeugdraad hield aan de ingang een protestactie om er op te wijzen dat drie jaar na de belofte op het plaatsen van infozuilen, er nog steeds niets werd gedaan.jeugd.jpg

Zo’n drie jaar geleden hadden de jongeren ook al eens een actie gedaan om infozuilen, waarop ze hun activiteiten konden aankondigen, op strategische plaatsen in de gemeente te plaatsen. Tot op heden zit er weinig progressie in het dossier en met een actie, waarbij iedereen even door de knieën moest om de gemeenteraad te kunnen volgen, wil men dit item terug in de belangstelling brengen. “In 2008 stond de plaatsing van infozuilen in het jeugdbeleidsplan en in 2009 werd zelfs 4.000 euro in de begroting ingeschreven om dit te realiseren”, aldus Quinten David van de jeugdraad. “Zo zagen we dat op de plannen voor de heraanleg van de Oedelemse markt, de infozuilen vervangen werden door een infobord. Drie zuilen kan men kopen voor de prijs van één infobord”, weet Quinten David.

Verfijnen

De jongeren kozen voor zuilen, omdat die goedkoper zijn, moderner en gemakkelijker bruikbaar. “Het gemeentebestuur wil niet mee, zodat we ons in de kou gezet voelen”, voegt Quinten David er nog aan toe. Bij zijn knieval vond raadslid Danny Tant (Sp.a) het goed dat de jeugd de koe bij de horens vast en belooft het dossier terug te bekijken. Schepen Jos Sypré (CD&V) stelt dat de afspraak was, dat infozuilen eerst zouden getoetst worden aan een ontwerp voor een infozuil op de vernieuwde markt in Oedelem. “Als ons prototype esthetisch en financieel verantwoord is, kunnen we dergelijke zuilen ook op andere plaatsen zetten. Ik heb inmiddels met het Vlaams gewest de voorgestelde locaties besproken. Samen met de jeugdraad zullen we het dossier verfijnen en wellicht realiseren”, aldus Jos Sypré.

Foto :

Frederiek Van Haecke, Julie Demeyer, Quinten David, Debbie Debaene en Goran Vanneste willen infozuilen in Beernem.

10:14 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.