Beernem

03-05-11

Rapid Young Stars is de nieuwe kampioen in het zaalvoetbal

In de laatste wedstrijd van de competitie bij de Vlaamse Zaalvoetbalbond heeft Rapid Young Stars de wedstrijd gewonnen van Garage Van Hullebus met 6-3 cijfers. Door deze overwinning kroonde de ploeg zich tot onverhoopt kampioen, want velen zagen de gasten als grote favoriet.kamp1.jpg

De bezoekers maakten al van bij de aanvang hun favorietenrol waar, toen vrij vroeg Brecht Verzele de score opende. We waren nog geen vijf minuten ver of Kevin Steyaert herstelde het evenwicht. Garage Van Hullebus probeerde de forcing te voeren, maar stootte op een alerte Kevin Zutterman, die met enkele knappe reddingen zijn ploeg recht hield. Een knappe actie van veteraan Nico Lootens lag aan de basis van het tweede lokaal doelpunt, toen hij Jens Van Haeverbeke vond, die knap inschoot. De gasten bleven druk uitoefenen en met een mooie zwiepbal hing Kenny Tierentyn de bordjes gelijk. Nog voor de rust liep de thuisploeg opnieuw uit, toen Kevin Steyaert met links uithaalde en de bal in de kruising plofte.

Betere Rapid

De tweede helft was er eentje om van te snoepen. Na enkele pogingen van Rapid, miste Kenny Tierentyn de gelijkmaker. De match leek te keren, toen Nico Lootens een gele kaart kreeg aangesmeerd en de zaal moest verlaten. Toch hielden de Rapidjongeren goed stand en liepen zelfs uit toen weer Kevin Steyaert via de paal de score opdreef. Enkele minuten verder was het weer Steyaert die uithaalde en de bal tegen het net knalde. Garage Van Hullebus pakte uit met een zware druk en tot driemaal toe werden de gastpogingen afgeblokt. De thuisploeg organiseerde zich beter en toen Steyaert opnieuw werd aangespeeld, miste hij niet en zette zijn ploeg op een veilige voorsprong. Bij de tegenstrever had Bart De Muynck ondertussen de keeperstrui aangetrokken en op één van de tegenaanvallen knalde hij de 6-3, tevens eindstand op het bord. Daarna kon het feest starten.

 

Rapid Young Stars: Kevin Zutterman, Tom Destecker, Nico Lootens, Kevin Steyaert, Jens Van Haeverbeke, Laurens Lootens, Domien Van Haeverbeke.

Garage Van Hullebus: Brecht Verzeele, Mathias De Wilde, Lorenzo Pauli, Laurens Verzeele, Michael Trancez, Bart De Muynck en Kenny Tierentyn.

 

kamp2.jpg

 

Met zijn vijf doelpunten kroonde Kevin Steyaert zich tot man van de partij. Met heerlijke bewegingen en een grenzeloze accuraatheid trok hij definitief het laken naar zich toe. Tevens moet gezegd dat hij telkens knap werd aangespeeld door zijn kompanen. Telkens op de loer liggend en zijn tegenstander uitspelend, vond hij telkens de weg naar het doel en elke poging ging binnen. “Nochtans ben ik niet een topscoorder van onze reeks”, aldus Kevin Steyaert. “Normaal is het Jens Van Haeverbeke, die regelmatig scoort, maar blijkbaar was het vandaag mijn dagje. We hadden niet echt verwacht dat we hier vandaag zouden winnen, laat staan van kampioen te worden. Garage Van Hullebus staat al gans het seizoen aan de leiding en wij kwamen er steeds achteraan. Zij hadden genoeg aan één puntje, maar we hebben het hen niet gegund”, lacht Kevin Steyaert, die nog maar aan zijn tweede seizoen bij Rapid Young Stars actief is. “Het geeft me een heel grote voldoening en we gaan er ongetwijfeld mee door. Vroeger speelde ik bij Fiori Sport en hier heb ik het wel naar mijn zin”, aldus Kevin Steyaert, die nog maar twintig lentes telt.

 

23:47 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

haha ok bij deze het is kevin en niet kenny, maar toch cool dit verslag.

Gepost door: kevin steyaert | 04-05-11

De commentaren zijn gesloten.