Beernem

23-04-11

U11 van SC Beernem in goede doen

Het Paasverlof zit er voor iets tussen dat ploegen niet volledig kunnen aantreden. Heel wat spelertjes zijn naar andere oorden getrokken en dat moest SV Loppem ondervinden tegen een numeriek sterker SC Beernem. Ook moet gezegd dat bij Beernem het gros van de spelers een jaartje ouder waren dan hun opponenten.miniem.jpg

Toch zorgde Loppem voor een verrassende start toen de bal na vijf minuten belandde bij Armin Demuyt, die met een knappe beweging doelman Ghulio Imessoumen omspeelde en de openingstreffer binnenprikte. Lang hoefde Beernem niet te wachten op de gelijkmaker, want Tyson Persijn werd perfect aangespeeld en deze hing de bordjes gelijk. Daarmee was de weg vrij voor lokale treffers van Jari Muylaert (2), Xander Deryckere en Tyson Persijn voor de rust. Na de rust liepen de groen-zwarten vlot uit met goals van Tyson Persijn, Nathan Dewilde, Arnaud Bouche (2), Jari Muylaert en Ward Grammens. Toch moet gezegd dat gastgoalie, Davo Taveirne, toch nog heel wat ballen uit zijn doelvlak ranselde.

Talent

Rudi Claeys, de lokale coach, is aan zijn vijfde seizoen bezig met het opleiden van jonge voetballertjes. “Ik ben begonnen bij de duiveltjes en ben thans aan mijn derde jaar pré-miniemen bezig”, aldus Rudi Claeys. “We werken met een gemengde groep van eerste en tweede jaars, omdat we over te weinig spelers beschikken om een volledige groep te vormen. Het eerste jaar hebben ze het vrij lastig, dat zag je nu ook aan Loppem”, aldus Rudi Claeys, die zelf ooit voetbalde, maar door een zware kwetsuur moest afhaken. “Van de laatste jaar miniemen, moeten er al vier mee met de knapen. In onze groep steekt heel wat talent, maar stilaan geraken ze in een gevaarlijke leeftijd, waarbij sommigen het niet meer zien zitten en hun belangstelling naar andere oorden verleggen. Toch moet ik stellen dat mijn huidige groep in het algemeen intrinsiek sterker is dan de vorige groepen. Sommige zijn al vijf jaar bezig. Het is een dankbare leeftijd om mee te werken”, aldus Rudi Claeys, die er veel voor over heeft om zich voor deze groep uit te sloven.

SC Beernem: Bovenaan Rudi Claeys en afgevaardigde Ghislain Van Brabander en van links naar rechts staande: Cedric Bouche, Sam Coolman, Joren Van Poucke, Ghulio Imessoumen, Arnaud Bouche en Nathan Dewilde. Zittende v.l.n.r. : Ward Grammens, Xander Deryckere, Jari Muylaert en Tyson Persijn.

12:15 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.