Beernem

21-04-11

Vullaertloop in de startblokken

Op zaterdag 30 april 2011  organiseert de vzw Vullaertloop, in samenwerking met Beverhout Atletiek Club uit Beernem, voor de 2Oste maal de Vullaertloop te Oedelem. Het bestuur van vzw Vullaertloop, besgtaande uit Flor en Peter Landuyt, Geert Dewandelaere, Peter Schautteet, Danny Paes en Yvan Timmerman, poogt elk jaar de wedstrijd aantrekkelijker te maken voor atleten én toeschouwers.loop.jpg

 “Wij mikken hierbij zowel op de jeugd”, aldus Flor Landuyt. “Meestal kunnen we ongeveer 120 deelnemers op de 4 jeugdlopen inschrijven. Voor de recreanten en de ervaren en minder ervaren wedstrijdlopers slagen we erin om zo’n 160 atleten op de 12 km aan de start te krijgen. Dit jaar worden alle activiteiten opnieuw gecentraliseerd rondom de sporthal ‘Den Akker’ te Oedelem, waar de inschrijvingen, kleedkamers, én de start & finish zich bevinden”, legt Flor Landuyt uit.

Programma

Het programma is opnieuw goed gevuld en om 13u40 start de jeugdloop van 600 meter met meisjes tot 8 jaar. Om 13u50 is het de beurt aan de jongens tot en met 8 jaar. Om 14 uur starten de meisjes tussen 9 en 14 jaar voor twee ronden van in totaal 1.200 meter. Een kwartier later is het de beurt aan de jongens van dezelfde leeftijdscategorie. De joggers komen om 14u30 aan hun trekken over een afstand van 3,5 km. De wegwedstrijd over 12 kilometer start om 15 uur. “Op aanvraag van de atleten werd de kleine lus in de wijk Den Akker geschrapt en vervangen door een kleine aanloopronde, waardoor de atleten nu vier keer door de sporthal lopen tijdens de wegwedstrijd”, aldus Flor Landuyt. “De aankomst gebeurt in de sporthal zelf. We doen tevens een warme oproep naar de vele sportievelingen uit Groot-Beernem om ofwel deel te nemen, ofwel de atleten te komen steunen.”, besluit Flor Landuyt.

10:17 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.