Beernem

20-04-11

N-VA wil het zwerfvuilprobleem opgelost zien

– Volgens de N-VA neemt het zwerfvuil jaar na jaar toe, ondanks de talrijke inspanningen van de gemeentelijke diensten. N-VA Beernem pleit voor een subsidiereglement dat het opruimen van zwerfvuil stimuleert. Meteen trokken enkele bestuursleden zelf aan het werk en zorgden voor een opruimactie aan de kanaalbrug in Sint-Joris.zwerfvuil.jpg

Volgens N-VA kan zo’n subsidiereglement sensibiliserend werken. “In een ideale wereld neemt ieder zijn verantwoordelijkheid om de omgeving proper te houden.  Helaas is dat niet het geval. We stellen integendeel vast dat het zwerfvuil een probleem blijft,” aldus Rein Ringoot.  “Slagen we erin verenigingen en scholen een stukje openbaar domein te laten adopteren, dan hopen wij mensen bewust te maken van de afvalproblematiek. In Zedelgem, Tielt en Roeselare werkt zo’n politiek”, weet Rein Ringoot.

Overeenkomst

Volgens het N-VA-voorstel kunnen verenigingen en scholen een overeenkomst met de gemeente sluiten om minstens tweemaal per jaar een stukje berm, speelpleintje of bos op te ruimen. De gemeente stelt het nodige materiaal zoals afvalgrijpers en handschoenen ter beschikking van de deelnemende groepen.  “Een duidelijke win-win-situatie,” legt Rein Ringoot uit: “Het voorstel werkt sensibiliserend, betekent een stimulans om de omgeving proper te houden en beloont deelnemende verenigingen voor hun engagement met een subsidie. Bovendien ontlasten we hiermee de gemeentelijke diensten”, klinkt het bij N-VA.

Dat het zwerfvuil een probleem blijft, werd afgelopen zaterdag nog eens duidelijk tijdens de zwerfvuilactie door N-VA Beernem georganiseerd om hun voorstel kracht bij te zetten.  Een klein uurtje verzamelen was meteen goed voor vier vuilzakken zwerfafval.

 

Gijs Degrande, Lode Vanneste, Rein Ringoot en een sympathisant staken de handen uit de mouwen.

09:41 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.