Beernem

19-04-11

Het eerste jaar van de PC-cursus voor senioren is afgelopen

In de schoot van de Seniorenraad werd zo’n tweetal jaren geleden gestart met computercursussen voor senioren. Vrijwillige lesgever Godfried Martelé kon weldra rekenen op een volle klas leerlingen. Vorig jaar waren er zoveel inschrijvingen dat beroep werd gedaan op vrijwilliger Reginald Braet om een deel van de ingeschreven leerlingen op te vangen.

com.jpg

 

Voor het jaar 2010-2011 waren zo’n dertig senioren ingeschreven om de cursus te volgen. Godfried Martelé was al bezig met een nieuw eerstejaars- en een tweedejaarsgroep. Deze week werd voor de laatste keer les gegeven en starten de nieuwe cursussen in september. “Het is de bedoeling de senioren te laten kennis maken met een computer”, aldus Godfried Martelé. “De meeste ingeschrevenen hebben nog nooit met een computer gewerkt en beginnen dan ook vanaf nul. Na een jaar brengen we hen al heel wat bij, zodat ze op het einde van de lessenreeks al zelfstandig met een PC kunnen omgaan. In het tweede jaar gaan we iets dieper in op bepaalde programma’s en  laten hen de diverse mogelijkheden ontdekken. Willen ze dan nog verder gaan, dan kunnen ze zich inschrijven bij het dienstenlokaal Mirte, waar de leerlingen zich kunnen vervolmaken”, vertelt Godfried Martelé.

Gratis

De cursussen zijn gratis. Wel wordt één euro per les gevraagd om kleine kosten te kunnen betalen of bepaalde computerzaken aan te kopen. Momenteel staan een zevental vaste computers ter beschikking. Sommigen hebben zich al een laptop aangeschaft. Leerlinge Jenny Vanhulle vindt dat ze heel wat heeft opgestoken in dat jaartje. “We leerden de basisprincipes van een computer kennen. Zo zagen we hoe we een snelkoppeling moeten maken, hoe de audio aan te passen, een printer te installeren, software wijzigen of toevoegen, datum en tijd instellen, wordpad opstarten enz…”, aldus Jenny Vanhulle. “Op internet hebben we leren werken met het zoekprogramma Google”, valt Erik Roose in. “We leerden afbeeldingen zoeken en alle functies die in Google vervat zitten, zoals vertalen, optellen, converteren, reizen boeken, liedjes opzoeken enz…”. Ook Monique Roelof is vol lof over de computerlessen. “We leerden omgaan met de programma’s Word en Excel. Daarnaast leerden we wat een IP-adres is, hoe we met een fotoprogramma als Picasa kunnen omgaan. Kortom we hebben enorm veel gezien. Je mag niet vergeten dat we in het begin nog met geen muis konden werken”, aldus een enthousiaste Monique Roelof.

15:40 Gepost door Reginald in Algemeen, onderwijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.