Beernem

15-04-11

Aprilkermis verhuist naar Den Akker

Vlak voor de opening van de Aprilkermis, werd beslist de kermisattracties te verhuizen van de Oedelemse Markt naar sportdomein Den Akker, juist buiten het centrum. Door de heraanleg van de Markt is het onmogelijk om de kermis daar te laten doorgaan. De foorkramers zijn genoodzaakt te verhuizen naar een andere locatie. Oorspronkelijk dokterde het gemeentebestuur een alternatief uit. “Normaal zouden we de kermis laten doorgaan op het kerkplein, maar de heraanleg van de Markt gaat zo vlug vooruit, dat binnen twee weken de gewestweg Bruggestraat al voor de werkzaamheden wordt afgesloten”, legt schepen Patricia Waerniers uit.

“Sluiten we de Bruggestraat, dan moet al het verkeer tussen Brugge en Knesselare via de Oudezakstraat en passeert dan rakelings langs het kerkplein. Dat zou onverantwoord en onveilig zijn. Er lopen dan te veel kinderen rond, wat voor heel wat moeilijkheden zou kunnen zorgen. Vlug werd naar een alternatief gezocht en dat hebben we gevonden op het sportplein Den Akker. We konden de aannemer toch niet vragen wat trager op te schieten”, aldus Patricia Waerniers.

Voor wie deze verhuis goed uitkomt is Eddy Sypré, de voorzitter van Cercle Oedelem, dat juist met de fanions en de beloften kampioen speelde. “Op kermiszondag spelen we onze laatste competitiewedstrijd op ons terrein Den Akker en wellicht kunnen we dank zij de kermis op extra supporters rekenen”, lacht Eddy Sypré.

10:59 Gepost door Reginald in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.