Beernem

13-04-11

In Regenboogschool kennen ze iets over toneelopvoeringen

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart brachten de leerlingen van de Regenboogschool het verhaal Appartemensen van D. Leue in OC. De Kleine Beer. Het is een eigentijds verhaal over vervreemding in onze samenleving. In het opvoedingsproject wil het schoolbestuur de leerlingen sociaal vaardig maken om straks de “grote” wereld te verkennen. Dit bereik je pas door stil te staan bij het gebeuren in de straat, in ons dorp, in ons land en de wereld. We kunnen onze schooldeur en ons hart sluiten voor alles wat rondom ons gebeurt. In de Regenboogschool wil men een klimaat van warme openheid scheppen waar iedereen zich gelukkig weet. In Appartemensen is er respect voor elke persoon. Het doorbreken van de vervreemding brengt geluk in zicht.

 

toneel.jpg

 

De leerlingen van het tweede leerjaar openden de voorstelling als dansende klokjes. Ze werden hiervoor begeleid door het vierde leerjaar met Orff-instrumenten. De zesdeklassers speelden het verhaal voortreffelijk. “Zij slaagden erin om lange teksten te memoriseren en naar voren te brengen”, aldus directrice Ingrid Vanhaecke. “Bonnie een meisje van het appartement “Dahlia” gaat op bezoek bij alle bewoners omdat ze hen wil leren kennen. De concierges van het derde leerjaar knutselden de appartementen en brachten deze muzisch tot leven. Mevrouw Vandenende zag in haar poes haar overleden man. Het eerste leerjaar bracht met blacklights poezen tot leven.

De familie Al Hawasi was gevlucht uit Irak. Met dans, projectie en tekst werd de cultuur van dit land weergegeven door het vierde leerjaar”, aldus Ingrid Vanhaecke

LDVD

De schilder David ging ten onder aan liefdesverdriet. “Hij ondertekende alle schilderijen met LDVD”, vervolgt Ingrid Vanhaecke. “In kadans werden de lijnen van zijn werk uitgebeeld door het tweede leerjaar. Na het bekijken van de dans van het derde leerjaar “Rood” voelde David zich al wat beter. De boer Polluc had veel verdriet omdat zijn Rosalie uit het appartement werd gezet. Ze had de gang ondergesch…. Bleek Rosalie toch wel een koe te zijn! Met een linedance werd door de zesdeklassers een ode aan de koe gebracht. Dan was er nog Lydia die gescheiden was. Op de dag van de scheiding gooide ze haar hele servies kapot. De scherven werden muzisch vertolkt terwijl ook met kranten een mooi nummer werd gebracht. Nu lijmde ze elke dag een bord. Haar zoon, een excentrieke rapper met vreemde vrienden wist de zaal te animeren, samen met de vijfdeklassers. Zij speelden ook een prachtig pianospel met de … voeten. Als slot organiseerde Bonnie een feest in de trappenhal. De leerlingen van het eerste leerjaar kwamen uit een rokende oven gestapt klaar om opgegeten te worden als brownie! Het geheel werd afgesloten met het lied “Kom er maar bij… .”, besluit Ingird Vanhaecke, die nog meegeeft dat het ganse gebeuren werd ondersteund door voortdurende projecties op het scherm.

09:46 Gepost door Reginald in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.