Beernem

12-04-11

Bed & Breakfast in de Dordogne bij Beernemnaren

Johan Seys en Anja Verfaillie baten een bed & breakfast La Coxydoise uit in de Dordogne. Samen hebben ze er een schitterend gebouw neergezet en hopen ze dit seizoen toch heel wat Vlamingen over de vloer te krijgen. In hun chambres d’hôtes kan men er terecht aan democratische prijzen en verblijft men in het midden van de Dordognestreek.bed.jpg

Johan Seys is eigenlijk afkomstig van Koksijde, vandaar de naam La Coxydoise, terwijl Anja in de schaduw van de Sint-Amanduskerk is opgegroeid. Beiden leerden elkaar kennen en vormen al sinds enkele jaren een paar. “Ik heb altijd in het buitenland als kok gewerkt”, vertelt Johan. “Toen ik Anja leerde kennen en haar over mijn plannen sprak, zag ze het direct zitten. Na wat zoekwerk in de omgeving van Bordeaux, besloten we een stuk grond te kopen en zelf iets neer te poten. Ondertussen hebben we vier kamers voor maximum twaalf personen. Twee kamers zijn voorzien voor twee personen en twee kamers voor vier personen. We zijn nu al een paar jaar bezig en het valt goed mee. Onze bedden zijn uiterst comfortabele boxspringbedden en elke kamer beschikt over een afgescheiden regendouchecabine met wastafel ernaast en een apart toilet. Op de kamers is draadloos internet voorzien”, legt Johan uit.

Bezienswaardigheden

De prijzen vallen heel goed mee, want tijdens het seizoen betaalt men voor twee personen 55 euro per kamer. “De tarieven zijn exclusief ontbijt, want daar komt nog 8 euro per persoon bij. Optioneel kan men een avondmaal krijgen voor 25 euro per persoon”, legt Anja Verfaillie uit. “Waar we ons bevinden, krijgen de toeristen een waaier aan mogelijkheden. In de streek staan zo’n honderdtal kastelen. Men kan grotten bezoeken, prehistorische vindplaatsen, tuinen bezoeken, bastides, de Atlantische kust enz…In de streek zijn er ook heel wat wijngaarden, men kan een boottocht op de Dordogne maken, Rocamadour bezoeken, een bezoek brengen aan Gouffre de Padirac, kortom er is heel wat te bezoeken in deze streek”, aldus Anja Verfaillie. Ook golfliefhebbers komen er aan hun trekken, want er zijn meer dan tien golfterreinen in de omgeving. “Onze specialiteiten zijn vooral Frans en Belgisch getint, terwijl het ontbijt in buffetvorm meer Belgisch is”, voegt Johan er nog aan toe.

Info: www.lacoxydoise.com, tel: 0033553590824, “Lieu Dit Marot” 24220 Castels (Saint-Cyprien) e-mail: la_doucefrance@hotmail.com.

20:50 Gepost door Reginald in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.