Beernem

08-04-11

Jeugdtoneel bij Wonnebronne zit in de lift

Op 19 januari 2011 zag de nieuwe jeugdafdeling van toneelgezelschap Wonnebronne het levenslicht. De naam Jacta refereert naar Jong Acteer Talent. Met deze vereniging willen jongeren tonen ook in staat te zijn een stap in het theatergebeuren te zetten. Met hun eerste productie “Het Stuk-Stuk”, een absurde komedie van Jan Decorte in een regie van Johnny De Meyer, bewijzen ze dat hun opleiding en inzet de moeite waard waren.

toneel.jpg
De eerste productie met Albrecht Claeys, Hannes Cools, Jannes De Keyser, Aïcha Piret, Astrid Sercu, Jorina Stroo, Judith Van de Walle en Bert Van Parijs was meteen een schot in de roos. Peter Vandecaveye, voorzitter van Wonnebronne, stelt dat de repetities soms zwaar en streng verliepen, maar op deze manier leerden de jongeren veel bij, wat volgens hem één van de bedoelingen was. “De locatie speelde een prachtige rol in het stuk. Dank zij de bereidwilligheid en de gastvrijheid van Rik Beuselinck en zijn vrouw Vera, kon men deze absurde komedie in slechts een goede twee maanden tijd vorm geven in een prachtig decor van het atelier “Kunst in Metaal Rik Beuselinck”. Met hun atelier bieden ze jongeren de mogelijkheid aan het publiek voor te stellen. Toen ze enige tijd geleden de vraag kregen om toneel op locatie te ontvangen in het atelier hebben ze onmiddellijk positief geantwoord. Het is een productie dat volledig door de jeugd van Wonnebronne wordt gespeeld”, aldus Peter Vandecaveye.


Nieuwe productie


De jongeren zitten niet stil na de voorstelling van deze eerste productie. “In het kader van de Week van de Amateurskunsten kan iedereen meedoen op zaterdag 23 april van 14 tot 17 uur in het OC De Kleine Beer”, vervolgt Peter Vandecaveye. “Om iedereen in Beernem en daarbuiten de kans te geven om eens te proeven van toneel kan jong en oud gratis langskomen om mee te doen tijdens een theateropleidingsnamiddag. Onder leiding van Frank Vanslembrouck zal er die namiddag een opleiding gegeven worden waar iedereen op gelijk welk moment van de opleiding gewoon kan meedoen. De jongeren zijn ondertussen aan het brainstormen voor de nieuwe productie in het voorjaar van 2012”, aldus Peter Vandecaveye.

21:34 Gepost door Reginald in Cultuur, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.