Beernem

31-03-11

Beernemse judo viert 40-jarig bestaan

Veertig jaar geleden werd de oude school langs de Wellingstraat ingericht met een dojo of judo-oefenzaal. Het werd een eigen stek met een gepaste sfeer. De leden van de nieuwe vereniging hebben de Wellingschool met eigen vrijwillige handen uitgebouwd tot op de dag van vandaag. Het gemeentebestuur voorzag er ondersteuning op maat.judo1.jpg

Vorige week vierde het judobestuur van de judovereniging in de Wellingstraat het veertigjarig bestaan met een ontvangst op het gemeentehuis. “Opvallend aan judo Beernem is dat ze eind de vorige eeuw meegedreven hebben op de Olympische successen van de Belgische judoka’s die een positieve weerslag hadden op het ledenaantal van veel verenigingen”, zegt schepen Jos Sypré. “Opvallend is dat judoclub Welling momenteel stand houdt in een tijd, waarbij de mediabelangstelling nog steeds naar de populaire sporten, voornamelijk voetbal en wielrennen, gaat”, aldus de sportschepen.

Sportbeleid

Volgens Sypré is het ook opvallend dat een groot aantal jonge leden de weg naar deze vereniging hebben gevonden. “Tijdens de oefenstonden op dinsdag- en vrijdagavond zit de zaal goed vol, wat betekent dat veel jongeren deze weg naar de Wellingschool inslaan. Dat is precies één van de pijlers van het Beernems sportbeleid. Jongeren aanzetten tot sporten, streven naar resultaten binnen een gezonde ontmoetingssfeer van de vereniging. We kunnen duidelijk stellen dat jullie in Beernem daartoe een toonbeeld zijn. Vandaag leggen we de laatste hand aan de voorbereiding van een nieuwe sporthal, die heel wat sportieve kansen zal bieden. Toch zijn we ervan overtuigd dat we onze bestaande sportinfrastructuur moeten op punt houden. Laat dit ook een prioriteit zijn, waarbij het participeren van judo in een particuliere huishouding een ideaal gegeven is voor ons en ook voor jullie”, besluit Jos Sypré.

17:00 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.