Beernem

29-03-11

Seniorenraad helpt problemen oplossen

Tijdens de vergadering van de Beernemse Seniorenraad werden opnieuw heel wat problemen naar voor gebracht en geprobeerd een oplossing te bieden. Voorzitter Lucien De Craemer leidde zoals gewoonlijk de vergadering, terwijl schepen Martine De Roo de nodige informatie meegaf over hetgeen werd beslist binnen het Schepencollege. Heel wat problemen kunnen op deze manier worden opgelost.senior.jpg

Tijdens de verwelkoming stelde voorzitter Lucien De Craemer de nieuw verkozen voorzitters van de diverse Okraverenigingen voor. “Voor Beernem verwelkomen we Jean-Pierre Gijdé. Bij Sint-Joris werd Aline Vanbelleghem tot voorzitter verkozen, terwijl in Oedelem Antoon Depestel de fakkel overneemt”, aldus Lucien De Craemer, die overging tot de openbaring van de kastoestand. Deze ziet er nog steeds heel gezond uit, alhoewel de jaarlijkse seniorenshow een hele hap uit het budget opslorpt. Sommige mensen vinden de computerlessen te goedkoop. “Het is niet de bedoeling dat de Seniorenraad grote winst maakt aan het organiseren van de lessen”, vervolgt De Craemer. “De gemeente stelt de lokalen gratis ter beschikking en voorziet koffie. Ook de lesgevers Godfried Martelé en Reginald Braet geven gratis les. Daardoor kunnen we de lessen zo goedkoop aanbieden”.

Problemen oplossen

De Seniorenraad is er om te proberen de problemen van senioren op te lossen. Zo komen allerlei hete hangijzers naar voor. Zo wilde men weten wanneer de A. Rodenbachstraat heraangelegd wordt. “Dat gebeurt na het zomerverlof”, legt schepen Martine De Roo uit. Iemand wou weten of er in de Tuinwijk geen signalisatiebord kan geplaatst worden, omdat er een lokale chauffeur te snel door deze straat rijdt met zijn wagen. “Dat is een probleem voor de wijkagent, die controle moet uitvoeren”, aldus De Roo. Mensen die in Oedelem petanque willen spelen zijn altijd welkom bij de nieuwe club. Sommigen menen dat het niet past dat mensen van buiten de gemeente er een club oprichten, zodat de eigen mensen geen gebruik kunnen van maken van de nieuwe infrastructuur. Volgens de schepen is iedere vereniging daar welkom. Een suggestie werd gedaan om maatschappelijke thema’s die mensen interesseren aan bod te laten komen. Het zou goed zijn om alle verenigingen te laten samenwerken zodat ook duurdere sprekers aan bod kunnen komen. Dit wordt een aandachtspunt voor de volgende vergadering.

Foto:

Antoon Depestel, Aline Vanbellghem en Jean-Pierre Gijdé zijn de nieuwe voorzitters van de Okraverenigingen van Groot-Beernem.

17:24 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.