Beernem

29-03-11

Nieuw bestuur voor Okra Beernem

- Okra-Beernem heeft een nieuw kernbestuur verkozen. Zoals in alle Okra-besturen moet om de vier jaar een nieuw bestuur worden verkozen. Als voorzitter kan men twee termijnen uitdienen, maar dan moet men onherroepelijk plaats ruimen voor vernieuwing. De periode van Robert David zat erop en geruime tijd werd uitgekeken naar een vervanger, die inmiddels Jean-Pierre Gijdé is geworden.okra.jpg

De nieuwe voorzitter is inmiddels toegetreden tot de Seniorenraad. “Het huidig bestuur koos voor een nieuwe en jongere bestuursgroep, zoals penningmeester Rosa Desoete, momenteel ook werkzaam in de werkgroep van de Reigerlozaal”, steekt Jean-Pierre Gijdé van wal. “Verder wordt Silveer Verniest de nieuwe secretaris. Zelf werd ik verkozen als voorzitter. Ik ben al enkele jaren lid van Okra, Wereldsolidariteit en  uittredend voorzitter van de GROS. We hopen samen met Robert David, Lucien Bleyaert, Marcel Denaghel, Micky Batselare, Lucrèse Vanhevel en Suzanne Dusautoir een goede mix te hebben gevonden om Okra-Beernem de volgende jaren goed te besturen”, aldus Jean-Pierre Gijdé.

Nieuwe leden

Het nieuw bestuur wil tevens werk maken van het aantrekken van nieuwe leden. “We mikken vooral op jongere mensen om lid te worden van Okra”, vervolgt Jean-Pierre Gijdé. “Men zegt soms dat ook ik nog te jong ben om lid te worden van deze vereniging. Niets is minder waar, want naast petanque en kaarten zijn er nog andere activiteiten, zoals organiseren van reizen, fietsen, wandelen, gespreksnamiddagen, cursussen enz… Daarnaast willen we starten met enkele activiteiten voor jongere leden. Ook hebben we nood aan wijkmeesters. Tevens proberen we ook samen te werken met andere verenigingen, zoals de Seniorenraad, waar we meer inspraak willen krijgen in dossiers die senioren aanbelangen. We oefenen een brede waaier van activiteiten uit en we hopen van Okra-Beernem een plaats te maken waar het goed te vertoeven is. Hier moeten de 55 plussers zich kunnen thuis voelen”, aldus Jean-Pierre Gijdé.

Info: Jean-Pierre Gijdé, Meiboomstraat 050/78.82.99.

Foto :

Het nieuw bestuur met Robert David, Jean-Pierre Gijdé, Marcel Denaghel, Rosa Desoete, Silveer Verniest, Micky Batselare, Lucien Bleyaert en Lucrèse Vanhevel. (Suzanne Dusautoir ontbreekt op de foto)

14:21 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.