Beernem

26-03-11

Ga voor Galop in Hippo d'Haeneghem in Oedelem

In totaal hebben zo’n zeventien Vlaamse Liga Paardensport-clubs (VLP) verspreid over Vlaanderen zich verbonden aan de eerste editie van Ga voor Galop. Gedurende vijf weken krijgen would-be ruiters een eerste opleiding paardrijden en zullen ze geconfronteerd worden met de verschillende technieken en stijlen van deze mooie sport.paard.jpg

Met een vijftal sessies wil de VLP, gesteund door Decathlon, deelnemers de beginselen van het paardrijden bijbrengen. “We zijn vorige zaterdag gestart met een vijftien tal deelnemers”, aldus Vincent Verraes, lesgever ven uitbater van de Manège Hippo d’Haeneghem. “Zo’n zeventien aangesloten clubs doen mee aan dit initiatief. We starten vanaf het prille begin, namelijk het bestijgen van het paard tot de eerste galopsprongen. Paardrijden is dan ook meer dan rijden alleen en binnen het project wordt bijzondere aandacht geschonken aan de omgang met paarden. Een passie voor paarden koesteren is niet alleen een hobby, maar een way of life. Bijgevolg zullen we elke deelnemer ook betrekken bij de verzorging van het paard, zodat ze ook iets meer te weten komen over de voeding en het onderhoud van materiaal”, aldus Vincent Verraes, die met bulderende stem de aanwezigen aanduidingen meegaf hoe ze een paard bestijgen.

VLPpaard2.jpg

De VLP wil samen met haar aangesloten clubs, mensen aansporen om op vijf weken tijd te starten met paardrijden. “Het is niet de bedoeling dat je na vijf weken kunt paardrijden, maar wel dat je gestart bent en goed op weg bent om succesvol te leren rijden, ook na de vijf weken”, vervolgt Vincent Verraes, die zijn deelnemers nauwgezet in het oog houdt. “Paardrijden maakt deel uit van een leerproces dat een heel leven kan in beslag nemen, afhankelijk van de ambitie, het aanvoelen en de mogelijkheden van de persoon in kwestie. Mensen laten proeven van de paardensport is één van de redenen waarom VLP met dit initiatief startte. We proberen hen de smaak mee te geven, zodat ze nadien op zelfstandige basis verder kunnen gaan”, legt Vincent Verraes uit.

paard3.jpg

21:01 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dit is een supermanege !!!

Gepost door: bo | 11-10-11

dit is een supermanege !!!

Gepost door: bo | 11-10-11

De commentaren zijn gesloten.