Beernem

18-03-11

Melissa Teirlinck voor derde keer Vlaams kampioen disco dansen

Melissa Teirlinck heeft dit seizoen al heel wat overwinningen op haar naam staan zowel in het disco dansen als in het hiphop dansen. De jongste jaren was ze niet weg te denken in de titelstrijd in Vlaanderen. Vorige week voegde ze een derde titel Vlaams kampioen aan haar palmares toe.disco.jpg

In 2007 behaalde Melissa al de Vlaamse kampioenstitel bij de Disco Duo Children Gevorderden in Westerlo. In 2009 werd de Vlaamse kampioenstitel voor een tweede maal behaald, maar dan bij de Juniors gevorderden. “Op zaterdag 12 maart 2011 ging in het Cultureel Centrum Zonnerad in Zonnebeke het Vlaams Kampioenschap disco- en clipdansen door”, vertelt Melissa Teirlinck. “Ik behaalde met mijn duo-partner Maité Behaeghel uit Veldegem, voor de derde maal de titel in het hiphop duo dansen. Thans focussen we ons op het Belgisch Kampioenschap op 14 en 15 mei te Herentals. Vorig jaar behaalden we zowel voor het disco duo dansen als voor het hiphop duo dansen telkens een tweede plaats en thans hopen we om het iets beter te doen en de Belgische titels in de wacht te slepen”, aldus een optimistische Melissa Teirlinck.

Studies

De bijna 15-jarige Melissa Teirlinck volgt momenteel het derde jaar Latijn-Wiskunde in het Sint-Andreas Lyceum te Sint-Kruis. “Naast mijn studies gaat al mijn vrije tijd naar het dansen”, vervolgt Melissa. “Zo’n twee uren ballet in het Stedelijk Conservatorium te Brugge en een tiental uren danstraining maken mijn week vol. Om een hoger dansniveau te bereiken volg ik nog vanaf dit jaar danslessen in de dansschool Life-danscenter in Izegem, dat zo te zien wel vruchten afwerpt. Wellicht behoort een deelname aan het wereldkampioenschap disco dansen in het Duitse Bochum, half september, tot de mogelijkheden”, hoopt Melissa Teirlinck.

http://www.youtube.com/watch?v=6x0UpUIlP0A

19:30 Gepost door Reginald in Sport, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.