Beernem

14-03-11

Week van verkeer en mobiliteit in LTI Oedelem

Van 28 februari tot en met 4 maart werd in het LTI Oedelem een week van het verkeer en van de mobiliteit georganiseerd. Alle leerlingen kregen in de loop van die week, minstens twee activiteiten in verband met verkeersveiligheid en mobiliteit aangeboden.

truck.jpgOp woensdag werden de leerlingen een heuse truckexperience aangeboden. Hierbij konden de leerlingen kennis maken met de problematiek rond de dode hoek. Ook een kijkje in de stuurcabine kon genomen worden, zodat ze zelf konden zien hoe moeilijk het is om een persoon te detecteren, die zich in het probleemgebied bevindt. “In het LTI zijn we al een aantal jaren bezig met alles wat te maken heeft met verkeer en mobiliteit”, zegt Geert Aelter, medewerker in het LTI. “Dit jaar kregen we kans om in te schrijven op een project van de Vlaamse overheid rond Slimme Mobiele Scholen. We krijgen daar wel subsidies voor, maar moeten ook ons engageren om het organiseren van enkele activiteiten. Deze week zetten we alles in rond verkeer en mobiliteit. Naast de ervaringen rond trucks is de tweede graad bezig met mensen van De Lijn rond Trammelant en die gaan dan op stap naar de dispatching en ateliers van De Lijn, zodat ze geconfronteerd worden met de dagelijkse activiteiten van De Lijn”, aldus Geert Aelter.


Evaluatie


De leerlingen zullen ook zelf de handen moeten uitsteken. “Zo zullen ze zien wat vandalisme teweegbrengt, kussens opkuisen, beschadigingen door het gebruik van messen helpen herstellen enz… Op vrijdag volgt dan een evaluatie, met als gevolg dat hetgeen onze leerlingen hebben opgestoken, moeten overbrengen aan de andere leerlingen. Ze moeten zelf les geven, hebben foto’s genomen, maken een powerpointpresentatie om de andere leerlingen zoveel mogelijk te informeren. Ook de derde graad worden in het project betrokken. Zij krijgen initiaties EHBO en getuigenissen van verkeersslachtoffers te verwerken. Zelfs een sportles met een dronkemansbril staat op het programma”, vertelt Geert Aelter.

17:07 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.