Beernem

10-03-11

Unizo organiseerde 4de Onderwijsvakmansroute

Voor de vierde keer organiseerde Unizo de Onderwijsvakmansroute in alle Vlaamse provincies. Meer dan 6.000 leerlingen vinden hun weg naar maar liefst 210 KMO’s. Unizo wil met dit initiatief leerlingen warm maken voor een boeiend technologisch of technisch beroep met hoge tewerkstellingskansen. In Beernem kwam een klas uit het Koninklijk Atheneum uit Oostende een bezoek brengen bij vakfotograaf Eddy Persyn in de Bloemendalestraat.unizo1.jpg

Frederik Serruys van Unizo Brugge kwam even een kijkje nemen. “De leerlingen brengen bezoekjes aan vakmensen die met hun alledaagse praktijk bezig zijn”, aldus Frederik Serruys. “Zulke praktijkervaringen zijn een unieke kans om de leerlingen op weg te helpen in hun studie- of beroepskeuze. Dit zou breder moeten doorgetrokken worden, in een eerste oriënterende graad moeten leerlingen kennis kunnen maken met technische en technologische beroepen. Door hen vroeg in hun loopbaan te laten proeven van verschillende domeinen en pas later en bewuster een studietraject te laten kiezen, kunnen we verhelpen dat leerlingen steeds afzakken en kunnen we het watervaleffect vermijden”.

Onderwijskansen

Lerares Sarah Moyaert kwam met haar klas uit Oostende naar Beernem. “Onze leerlingen opteerden om een beroepsfotograaf te bezoeken. Ze mochten kiezen en op deze manier kwamen we in Beernem terecht”, aldus juf Moyaert. Fotograaf Eddy Persyn was in zijn nopjes met het bezoek. “Het is me echt opgevallen, dat deze kinderen grote belangstelling koesterden voor mijn job. Ik probeerde zo origineel mogelijk uit de hoek te komen en kon hun interesse vasthouden. Er werden zelfs heel wat interessante vragen gesteld. Enkelen van hen willen zelf de studies van fotografie aanvatten. Het is echt plezant om aan een enthousiaste groep wat uitleg te verschaffen”, aldus Persyn.

Unizo-man Frederik Serruys wilde nog kwijt dat de Unizo-onderwijsvakmansroute slechts één van de initiatieven van Unizo Onderwijs & Ondernemen is. “We organiseren verder ook nog leerondernemingen, de Unizo Prijs Ondernemingszin, de Koffer vol ondernemingszin, de Studiekiosk enz… Dat stimuleert zo de ondernemingszin bij leerlingen. We blijven met dergelijke initiatieven doorgaan”, aldus Serruys.

15:38 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.