Beernem

05-03-11

Jongeren vieren carnaval

Foto's staan op www.bloggen.be/groot_beernem

 

Dat we in de carnavalsfeer verkeren, zullen ze geweten hebben in Groot-Beernem, want zowel in Oedelem als in Beernem hebben de jongeren deze week groot feest gevierd.

Het begon al op donderdagnamiddag in Oedelem toen De Bevertjes en de gemeenteschool de handen in elkaar sloegen en een optocht hielden doorheen de voornaamste straten. Uiteraard kon niet over de markt gewandeld worden, want die ligt volledig open na de afbraak van de kiosk.

car6.jpg

Met de praalwagen va de carvalgroep De Orde der Nachtridders, The Next Generation, trokken tientallen kinderen toch de straat op en werd onder politiebegeleiding de straten onveilig gemaakt. De confetti werd dan ook met bakken uitgegooid. De kleurrijke stoet, waarbij dansende en joelende kinderen met hun schitterende hoofddeksels, pruiken, leuke kledij en allerhande attributen doorheen de Beernemstraat en Knesselarestraat paradeerden, kon menig toeschouwer bekoren.

Het feest werd dan verder gezet op de koer van de gemeenteschool, waar de deelnemers werden getrakteerd op een gebakje. Prins Eddy en Prinses Stefanie zagen dat het goed was.

In Beernem trok een bonte stoet van leerlingen uit De Zonnebloem doorheen de Hoornstraat en via de Kasteeldreef en de Bargelaan, werd de richting van de Rollebaan aangedaan, waarna nog een groot feest volgde op de schoolkoer. car1.jpg

Ook hier was de praalwagen van Prins Eddy en zijn Prinses Stefanie van de partij. Onder enkele carnavalslagers, die doorheen de luisprekers loeiden, zette het gezelschap in beweging. Sommige kleintjes hadden het wel moeilijk om het ritme te volgen, maar iedereen verkeerde in de allerbeste stemming en onder een deugddoend, weliswaar nog schraal lentezonnetje en een week vakantie in het vizier, amuseerden de kinderen zich naar hartelust.

19:21 Gepost door Reginald in Cultuur, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.