Beernem

02-03-11

Dikke truiendag in LTI Oedelem

Op 16 februari deed ook de Land- en Tuinbouwschool mee aan de dikke truiendag, waarop men de verwarming een paar graden minder draaide. Het was de bedoeling de leerlingen bewust te maken over de dure energieprijzen en hen te stimuleren om door middel van een extra trui warm genoeg te hebben om de lessen te volgen.

trui.jpg
Bij het lerarenkorps leefde het idee om iets speciaals te doen rond de dikke truiendag. “We zochten een manier om bij een graadje minder toch lekker warm te hebben”, aldus leerkracht maatschappelijke vorming, Greet Fiems. “Een van de manieren is om zelf een sjaal te breien. Diegenen die niet kunnen breien, kunnen het altijd leren. Zo slaagden we erin de laatste drie weken om tijdens de middagpauze de leerlingen uit alle jaren en richtingen aan het breien te zetten. Ik moet zeggen dat er ijverig werd gewerkt. Tijdens het breien werd er ook gezellig gekeuveld, want dat hoort er bij. Enkele leerkrachten stonden paraat om gevallen steken op te rapen en de laatste draden in te stoppen”, aldus Greet Fiems.
Wintercollectie


Na een periode van breien werd het tijd om het resultaat te bekijken. “Op 16 februari waren we ermee klaar en konden de leerlingen met enige trots hun sjaal dragen”, vervolgt Greet Fiems. “We hadden genoeg sjaals om een originele en warme wintercollectie 2011 in het LTI voor te stellen. Voor wat hoort wat, met als gevolg dat een deskundige jury de prijzen uitdeelde voor de langste, de origineelste, de meest ijverige, de meest aanwezige en de klas met het meest aantal deelnemers. De winnaars ontvingen een kweekbakje en wat zaad en plantgoed, want echte plantenliefhebbers maken zich klaar voor het nieuwe seizoen. Dit werd gesponsord door Aveve Sint-Kruis, waarvoor onze dank. Ondertussen beloofden we elkaar om het warm te houden en we kijken al uit naar de editie 2012”, lacht Greet Fiems.

21:11 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.