Beernem

28-02-11

Groen-Beernem! kondigt actie aan voor schoolpoort in Oedelem

Op woensdag 2 maart om 11u50 vat Groen opnieuw post aan de schoolpoort van de gemeenteschool van Oedelem om voor de zoveelste keer aandacht te vragen voor veiliger schoolomgevingen en schoolroutes in heel Beernem.

"We kiezen opnieuw de gemeenteschool uit omdat daar volgens ons de situatie het onveiligst is en er al die jaren, ondanks onze herhaalde protesten, totaal niks is gebeurd", aldus voorzitter Ignace Tousseyn.
"Veel ouders durven hun kinderen zelfs niet op de fiets naar school begeleiden wegens te gevaarlijk. Zeker met de werken die nu aan de gang zijn aan en rond de markt van Oedelem zijn het alleen nog enkele schaarse jonge waaghalzen die te voet of met de fiets naar school durven gaan", aldus Tousseyn.


Volgens Tousseyn heeft het gemeentebestuur tot op vandaag geen enkele maatregel genomen om de zachte weggebruikers extra te beschermen. "Steeds meer ouders spreken ons aan om hun verontwaardiging te uiten over de arrogante en onverschillige houding van het gemeentebestuur ten aanzien van de verkeersveiligheid van hun schoolgaande kinderen. En ook schooldirecteurs roeren zich en nemen, zoals in St.-Joris dan maar zelf het heft in handen…  ", klinkt het bij Groen!

17:00 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.