Beernem

21-02-11

Leer paard rijden met nieuwe formule "Ga voor galop"

Van 14 maart tot 18 april richt de Vlaamse Liga Paardensport vzw een nieuw project in om de paardensport in Vlaanderen extra te promoten. Hiervoor werkt VLP nauw samen met 17 aangesloten VLP-clubs die ingestapt zijn in de eerste editie van dit project, dat ondersteuning krijgt van Decathlon. Voor dit project hebben VLP en peter Carry Goossens een aantal bekende Vlamingen kunnen warm maken om de lessen te volgen. Onder meer Koen Wauters, Valerie De Booser, Jef De Smedt, Marleen Merckx, Zohra, Michèle Van Sebroeck, Jo Hens en Michael Vroemans trekken hun stoute laarzen aan en gaan voor galop.


Ook de Hippo D’Haenegem in de Danegemstraat in Oedelem,doet aan dit project mee. “In vijf sessies willen VLP en Decathlon deelnemers de beginselen van het paardrijden bijbrengen”, aldus Vincent Verraes. “Vanaf 14 maart tot en met 18 april kan men op zeventien aangesloten clubs terecht voor deze initiatie. In vijf sessies bouw je op van het prille begin tot de eerste galopsprongen. Paardrijden is meer dan rijden alleen en binnen het project wordt bijzondere aandacht geschonken aan de omgang met paarden. Want de passie voor paarden is geen hobby, maar een way of life. Daarom wordt elke deelnemer voor en na het rijden betrokken bij de verzorging en optoming van het paard, voeding, onderhoud van materiaal. Speciale aandacht gaat ook naar de omgang van het paard, want dat is een levend wezen met een eigen karakter en gedragingen. Enkel door goed te beseffen hoe paarden reageren, kan men op de gepaste manier leren paardrijden”, vertelt Vincent Verraes.

galop.jpg
Vedetten


Het ganse project geniet de steun van heel wat Vlaamse vedetten. “Carry Goossens heeft zich ontpopt als enthousiaste peter van het project”, vervolgt Vincent Verraes. “In zijn boek De Paardenfluisteraar, vertelt hij zijn levensverhaal met paarden en dit verhaal sluit nauw aan bij het project. Naast Carry Goossens zijn ook een aantal andere BV’s bereid gevonden zich voor dit project in te zetten. Koen Wauters, Valerie De Booser, Jef De Smedt, Zohra, Marleen Merckx, Michael Vroemans, Jo Hens en Michèle Van Sebroeck doen hieraan mee. Voor vijf sessies betaalt men in een deelnemende club tussen de 60 en 85 euro. Hiervoor ben je het hele jaar 2011 verzekerd via de Vlaamse Liga Paardensport. Tevens biedt Decathlon als main partner van het project aan alle deelnemers een heel voordeling pakket aan om veilig en goed uitgedost te starten aan de lessen. Decathlon ondersteunt tevens de deelnemende VLP-clubs en zorgt voor een passende outfit voor elke BV.
Info: www.gavoorgalop.be

Foto : Vincent Verraes, hier met één van zijn paarden, wil iedereen leren paardrijden.

17:42 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.