Beernem

16-02-11

Wielertoeristen Oedelem zijn klaar voor het nieuwe seizoen

– De leden van WTC-Oedelem bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. Zo was er op zondagmorgen al de inschrijvingen bij Libert in café ’t Veldzicht. Alle deelnemers van vorig seizoen schreven zich prompt opnieuw in. De club telt zo’n 25 wielertoeristen en verheugend is het feit dat er ook enkele nieuwe gezichten te zien waren.wieler.jpg

De officiële start van de zondagsritten zal op 20 maart 2011 plaatsvinden om 9 uur. “In totaal worden er 29 zondagritten gereden, waarvan de laatste voorzien is op 2 oktober 2011”, legt voorzitter RudiVervynckt uit. “Op donderdag 21 juli wordt er een speciale rit verreden. De kampioen zal aangeduid worden door het samentellen van de gereden kilometers en kan daarbij slechts voor één trofee in aanmerking komen. Bij gelijke stand van de kilometers telt de uitslag van het clubkampioenschap. De start van onze zondagsritten is steeds om 9 uur aan het lokaal café Veldzicht, Beverhoutsveldstraat 37 te Oedelem. De afstand van onze ritten bedraagt ongeveer zestig kilometer, zodat de aankomst tussen 11 en 11u30 zal plaatsvinden”, aldus de voorzitter.

Sponsors

Bij elke rit leggen de wielertoeristen één euro startgeld in het sigarenkistje, dat zich op de biljart bevind. “Dit dient om de kleine defecten aan de fiets, het stoppen van lekke banden te betalen door de clubkas”, vervolgt Rudi Vervynckt. “Het is zelfs zo dat bij kleine defecten tijdens de rit de clubkas voor zo’n vijftien euro tussenkomt. De gemiddelde snelheid van de ritten bedraagt 25 km/uur. Onze sponsors zijn en blijven Meuebele De Graeve uit de Bruggestraat in Oedelem en Bouw- en Installatiebedrijf Cobbaert Luc uit de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. Ons inschrijvingsgeld voor het ganse seizoen bedraagt slechts 15 euro. Nieuw leden mogen gedurende het lopende jaar op proef vijf ritten meerijden zonder de gepaste clubkledij. Bij ons is het verplicht om een fietshelm te dragen en op iedere clubuitstap zal minstens één bestuurslid of meerdere verantwoordelijk zijn voor de groep. Bij pech wacht de ganse groep tot het euvel is hersteld”, legt Rudi Vervynckt uit.

 

Foto : Het bestuur van WTC Oedelem kijkt met vol vertrouwen het nieuw seizoen tegemoet.

22:57 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.