Beernem

10-02-11

Vierde klas van De Zonnebloem op bezoek bij fotograaf Eddy Persyn

Vorige week donderdag trokken de kinderen van het 4de leerjaar uit de Zonnebloem voor een tweede maal naar dorpsfotograaf Eddy Persyn om hun ervaringen met de digitale camera uit te wisselen en kritisch te laten beoordelen door de beroepsfotograaf van Kristal Foto.fotograaf.jpg

Sinds het begin van het schooljaar mogen de kinderen op regelmatige basis in de school rondtrekken om er foto's te maken. Dit kadert in de lessen werkelijkheidsonderricht waarin ze aan de eindtermen rond " mens en techniek" werken. “De kinderen moeten een fototoestel kunnen hanteren en de genomen foto's kunnen kopiëren in een specifieke map op de laptop. Als Sinterklaasgeschenk voor de klas vroegen we aan de directeur een nieuw toestel, dat we dankzij de fotograaf voor een sterk verminderde prijs konden aanschaffen”, aldus juf Christine Tant.

“De fotografielessen werden pas heel boeiend toen men na de kerstvakantie begon met de afbraak van een gedeelte van de oude school. Deze werkzaamheden volgen en via digitale beelden vastleggen zal een eeuwig blijvende herinnering voor deze kinderen worden. We zijn alvast van plan om het hele afbraak- en bouwplan op vele foto's vast te leggen”, klinkt het vol enthousiasme.

Evaluatie

De fotograaf evalueerde reeds de eerste foto's en de kinderen werden bewust dat eigenlijk geen enkel digitaal toestel honderd procent perfect werkt. “Bijgevolg moeten wij de nodige dingen  aanpassen om mee te helpen denken met het fototoestel en zo onze foto's telkens proberen beter en beter te maken”, stelt Christine Tant vast. “Zo moeten de kinderen leren het toestel altijd stil te houden. Zo leerden ze dat als ze van bovenuit iets trekken, ze te maken krijgen met het vogelperspectief. In donkere omstandigheden kan men geen bewegende zaken scherp fotograferen. Als ze door  het raam fotograferen, leerden ze dat ze het  toestel nooit recht voor het glas mogen houden, anders krijgt men te maken met reflectie. Bij duisternis mag men niet veel inzoomen, maar moet men zelf naar het te fotograferen onderwerp gaan.

Kortom, de tijd was weer te kort om te luisteren naar de deskundige uitleg van onze dorpsfotograaf”, aldus Christine Tant.

 

Binnenkort starten we hier met Foto van de Week. Elke week zal een leerling bij beurtrol (en dat gedurende 15 weken), een foto van het bouwproject rond de nieuwe school naar deze blog opsturen. We kijken al met belangstelling uit naar de resultaten.

11:31 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.