Beernem

07-02-11

Gedichtendag in De Zonnebloem

In de inkomhall van Sint-Lutgart en de lagere afdeling De Zonnebloem kon je er niet naast kijken dat het vorige week vrijdag Gedichtendag was. Enorme zuilen beplakt met heel wat rijmende regels stonden er opgesteld. Verschillende klassen hielden er Gedichtendag met als thema “Nacht”, waardoor de leerlingen in pyjama of nachtkleed de klaslokalen bevolkten.gedicht.jpg

“Alle klassen van onze school en ook de middenschool namen hieraan deel. Heel wat kinderen liepen die dag rond in pyjama of slaapkleedje”, vertelt lerares Christine Tant van het vierde leerjaar. “Heel veel gedichten die op één of andere manier met de nacht te maken hebben werden voorgelezen en zelf gemaakt. Het 4de, 5de en 6de leerjaar nam deel aan de poëziewedstrijd van de bib waarbij ze een haïku, een Japanse gedichtvorm uit de 17de eeuw, waarbij onze Europese president Herman Van Rompuy zo sterk in is, moesten schrijven over de nacht.

Sterrenhemel

Alle werkjes kunnen nog de hele maand  bezichtigd worden in de bib zelf.

“Per klas werden dan heel wat bijkomende activiteiten georganiseerd”, vervolgt Christine Tant. “Het eerste tot en met het derde leerjaar organiseerden een doorschuifsysteem met verschillende knutselactiviteiten en in het tweede leerjaar werden reeds de eerste grote dichters uit de klas ontdekt toen ze in groepjes een eigen rijmgedicht mochten maken. Het vierde en vijfde leerjaar werkten samen om de klas om te toveren in een donkere ruimte waarin een powerpointvoorstelling over alle aspecten van de nacht kon worden bekeken. Geprojecteerd op het plafond genoten de kinderen liggend in hun slaapklederen, zoals men kijkt en geniet vanuit zijn bed naar een fonkelende  sterrenhemel. Tussendoor werden heel wat gedichten expressief naar voor gebracht en aangepaste gebaren, kaarsjes, kleine lichtjes ... zorgden voor de nodige sfeer”, vertelt juf Christine Tant.

10:16 Gepost door Reginald in Actualiteit, Cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.