Beernem

04-02-11

Snelheidsborden met vermelding van boete worden aangekocht

In de politieraad werd een agendapunt over de aankoop van snelheidsborden met vermelding van de boete, goedgekeurd. Deze borden worden dan ook binnenkort aangekocht.
In november van vorig jaar verscheen in "Lokaal", het magazine van de VVSG - gericht aan Gemeente en OCMW, een artikel rond snelheidsborden die niet verbaliseren, doch wel de gemeten snelheid vermelden en de mogelijke boete ingeval van overdreven snelheid. Bij het zien van deze aanduiding gaan de meeste bestuurders automatisch trager rijden.

spa.jpgHet verhogen van de veiligheid en de verkeersleefbaarheid is al jaren het stokpaardje van de lokale Sp.a, vandaar dat bij Danny Tant, Sp.a gemeenteraadslid in Beernem, het idee groeide om ook in de Beernem dergelijke borden geplaatst te krijgen. “Dankzij Vicky Verstringe, politieraadslid, kregen we meer zicht op de snelheidsovertredingen langs de invalswegen in Beernem, en die zijn op sommige plaatsen ronduit onthutsend”, aldus Danny Tant. Deze resultaten motiveerden Tant en Verstringe des te meer om door te zetten. “We wonnen verdere info in en zo bleek de kostprijs voor dergelijke borden al bij al mee te vallen en bovendien kunnen de borden vrij eenvoudig verplaatst worden, waardoor gewenning wordt tegengegaan”, stelt Danny Tant.


Dossier


Met een sterk dossier werd door Vicky Verstringe de suggestie gedaan in de politieraad van 11 januari. Danny Tant had dit dossier tevens als agendapunt ingediend voor de gemeenteraad van 25 januari.
“Het stemt ons bijzonder tevreden dat de politiezone besloten heeft in te gaan op onze suggestie en meerdere borden zal aankopen voor de drie gemeenten die deel uitmaken van Het Houtsche”, legt Vicky Verstringe uit.
“Volgens ons hoeven de borden niet noodzakelijk geïnstalleerd te worden op plaatsen waar het meest snelheidsovertredingen worden vastgesteld. Misschien staan ze beter op een andere plaats waar er te snel gereden wordt en waar er meer gemengd verkeer plaats vindt van auto's en fietsers. Hoe dan ook zijn we ervan overtuigd dat de veiligheid op de invalswegen er sterk zal op vooruit gaan”, aldus Vicky Verstringe.
Foto :
Danny Tant en Vicky Verstringe dienden een sterk dossier in bij de Politieraad, die het agendapunt goedkeurde.

18:06 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.