Beernem

04-02-11

11 novemberherdenking zal in Oedelem plaats vinden

Tijdens een bijeenkomst van de diverse oudstrijdersafdelingen van Groot-Beernem, werd beslist dat de volgende herdenkingsplechtigheid voor 11 november, dit jaar uitgaat naar de Nationale Strijdersbond (NSB) Oedelem. Dezelfde procedure als in 2010 zal gevolgd worden, vermits na de evaluatie, dit door de diverse besturen als positief werd ervaren.

nsb.jpg

Vermits Groot-Beernem geconfronteerd wordt met een tekort aan priesters, diende een nieuwe formule gezocht te worden om de 11 november herdenking verder te laten doorgaan. Geopteerd werd om de diverse besturen rond te voeren naar de verschillende herdenkingsmonumenten om er bloemen neer te leggen en dan gezamenlijk een eucharistieviering bij te wonen in één van de kerken van de deelgemeenten. “We opteerden voor een beurtrol”, aldus schepen Patricia Waerniers. “Vorige jaar kwam Oostveld aan bod. Met een bus werden alle leden van de besturen, die dat wensten gevoerd naar de verschillende monumenten, waar dan een kleine plechtigheid werd gehouden. Iedereen ervoer dit als heel positief, zodat we besloten hebben om ermee door te gaan”, aldus Waerniers, die met deze maatregel iedereen tevreden wil stellen.

Beurtrol

Volgend jaar zal de Oedelemse afdeling van de Nationale Strijdersbond (NSB) de herdenkingsplechtigheid op zich nemen. Ondanks de werken aan de Markt zullen er zich geen noemenswaardige problemen voordoen. Alles zal tot in de puntjes worden geregeld, zodat er geen hinder kan ondervonden worden in de omgeving van de kerk en het monument. “Tn het jaar 2012 komt Beernem aan de beurt. In 2013 laten we de plechtigheid gebeuren in Sint-Joris, om daarna weer over te gaan naar Oostveld. Op deze manier komt Oedelem eigenlijk twee keer aan de beurt, maar ook dat levert geen problemen op. Vorig jaar kenden we weliswaar nog wat kinderziektes, maar door onze evaluatie proberen we die eruit te krijgen. We beseffen dat oudstrijders niet eeuwig blijven leven en dat we op tijd moeten overstappen naar andere formules. Daarom stellen we deze herdenkingsplechtigheden in het teken van Vrede”, aldus Patricia Waerniers.

18:08 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.