Beernem

30-01-11

Schenk eens een paar schoenen aan Tibetaanse vluchtelingen

Coördinators van dit project zijn Dennis Barbion en Marijke Reynaert uit Beernem. In oktober 2007 hebben zij voor het eerst een drieweekse boeddhistische pelgrimstocht ondernomen naar India.

27january20111068.jpg
De eerste dagen hebben zij in Dharamsala doorgebracht, waar heel veel Tibetanen verblijven. Hun verhalen over het leven in Tibet onder de Chinese bezetting en hun vlucht uit Tibet via Nepal naar India hebben hen ten zeerste aangegrepen. Hun leven nu in ballingschap in India is ook absoluut geen rozengeur en maneschijn. Doodgewone mensen die hun eigen land ontvlucht zijn, op zoek naar meer vrijheid, naar onderwijs in hun eigen taal en over hun eigen cultuur, een betere toekomst tegemoet…


In oktober 2008 gingen Dennis en Marijke terug naar Dharamsala voor één maand, o.a. om hun Tibetaanse vrienden terug op te zoeken en hen wat hulp te bieden. Toen ze hen, en nog meerdere Tibetanen vroegen wat ze best voor hen konden meebrengen bij een volgende bezoek aan India, was het antwoord steeds : “schoenen!”.
In 2009 besloten Dennis en Marijke om op eigen initiatief een bescheiden schoenenproject op touw te zetten. Met het ingezamelde geld konden zij echter aan niet minder dan 80 Tibetaanse vluchtelingen een nieuw paar schoenen cadeau doen, een onverwacht en onverhoopt succes! Je kunt de foto’s bekijken op http://www.flickr.com/photos/dennisbarbion/. We kunnen het verslag van dit vorige project doormailen op aanvraag.


Sinds begin januari 2010 is het schoenenproject opgenomen binnen de werking en activiteiten van de v.z.w. Tibetaanse Vlaamse Vriendenkring, die nauw samenwerkt met het Bureau van Tibet in Brussel.
HET SCHOENENPROJECT APRIL 2011:
Schoenen zijn duur voor Tibetaanse vluchtelingen in Dharamsala. Door de slechte staat van de wegen, de vele rotsachtige paden en de noodzaak voor gewone mensen om alles tevoet te doen, is een degelijk paar schoenen onmisbaar. Bovendien hebben de Tibetaanse vluchtelingen ook vaak gezondheidsproblemen door hun lange tocht uit Tibet, te voet over de Himalaya naar Nepal.


Daarom stellen wij je voor om een paar schoenen te sponsoren voor een hulpbehoevende Tibetaanse vluchteling in Dharamsala. Wij kopen en verdelen de schoenen ter plaatse in april 2011. In de eerste plaats worden de schoenen geschonken aan het “Jampaling elder’s home”, een rusthuis voor Tibetaanse alleenstaande oudjes.
Voor slechts € 15,00 schenk je één paar nieuwe schoenen. Laat je hart spreken en stort dit bedrag op onze speciale rekening voor dit schoenenproject: BE25 9795 9253 2282 (BIC: ARSPBE22). Gelieve in de mededeling van de storting te vermelden: “Schoenenproject 2011”.


Al het ingezamelde geld gaat integraal, en dit tot de laatste eurocent, naar de aankoop van de schoenen. Wij kunnen geen fiscaal attest afleveren. Ben je geïnteresseerd, laat dan ook even je e-mailadres weten zodat wij je verder op de hoogte kunnen houden over het project: dennis.barbion@telenet.be. Het schoenenproject wordt georganiseerd met de steun van het gemeentebestuur van Beernem.

12:20 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.