Beernem

28-01-11

Nieuwjaarsreceptie Unizo Oedelem in het teken van vertrouwen

Heel wat middenstanders tekenden present in de Zandberghoeve voor de nieuwjaarsreceptie van Unizo Oedelem, dit in aanwezigheid van regio-voorzitter Frederik Serruys. In zijn toespraak gaf ondervoorzitter Kurt Vanneste de verwezenlijken van 2010 en de toekomstperspectieven voor 2011 mee.uni1.jpg

De talrijk opgekomen winkeliers en middenstanders uit de regio Oedelem kregen van secretaris Luc Degrande een les in vertrouwen. “Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel. Er moet vertrouwen zijn tussen middenstanders onderling, tussen middenstanders en klanten, maar ook tussen middenstanders en de overheid”, aldus Luc Degrande. Ondervoorzitter Kurt Vanneste schetste de voornaamste verwezenlijkingen in 2010, met als hoogtepunt de afbraak van het huis Reintjens op de hoek van de Knesselarestraat en Beernemstraat. “Tijdens een infosessie met enkele schepenen, volgde een geanimeerd debat, waarop de handelaars toen al tot de conclusie waren gekomen dat verkeerslichten geen optie waren”, aldus Kurt Vanneste. “Toen werd er gepleit voor de aankoop van het huis Reyntjens door de gemeente, om na afbraak het verkeer op het kruispunt overzichtelijker en vlotter te laten verlopen. We zijn dan ook verheugd dat door de druk van Unizo, we het beleid hebben kunnen doen inzien om dit te verwezenlijken. Unizo doet meer dan rommelmarkten organiseren. Gans het jaar staan wij in overleg met het gemeentebestuur aangaande de problematiek van de middenstand in zijn totaliteit”, aldus Kurt Vanneste.

Dorpskernuni2.jpg

Mie Debruyne, schepen van lokale economie, wees er op dat in 2011 een grote stap wordt gezet met de herinrichting van de dorpskern van Oedelem. “Dat deze renovatie samenvalt met de werken aan ’t Schepenhuys, het ondergronds brengen van de nutsvoorzieningen, de verplaatsing van de electriciteits- en gascabine maakt het natuurlijk niet eenvoudiger”, aldus Mie Debruyne. “Veranderingen brengen meestal weerstand teweeg. We zullen vanuit de gemeente de communicatie optimaal voeren. Er zullen momenten zijn van onvoorziene omstandigheden, frustratie en dit voor alle partijen, maar aarzel niet om met ons contact op te nemen.”, aldus de schepen, die nog meegeeft dat er in 2011 een ambtenaar lokale economie en toerisme zal aangeworven worden. Voor nieuw geïnteresseerde handelaars wordt een nieuwe sessie ‘commerciële innovatie’ gestart. Begin februari gaat ook het digitaal infopunt voor ondernemen in de regio Brugge on line, waaraan ook Beernem heeft meegewerkt en deel van uitmaakt.”Hierop vindt men alle informatie omtrent ondernemingen en handelaars. Daarbij is een luik toegevoegd over het pandenbestand in de regio”, besluit Mie Debruyne.

uni3.jpg

14:07 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.