Beernem

23-01-11

Oedelemse middenstand deelde tombolaprijzen uit

Tijdens een gezellige receptie in De Plaetsemolen gingen bestuursleden van het comité rond de Oedelemse middenstand over tot de trekking van de prijzen van de eindejaarsactie. Uit de 34 deelnemende middenstanders werd er telkens één winnaar getrokken, die dan in de grote pot werd gedeponeerd om aanspraak te kunnen maken op de hoofdprijs. Geert Demunck won de twee fietsen.mid.jpg

Schepen van lokale economie, Mie Debruyne heette iedereen welkom. “Deze eindejaarsactie is gesproten uit het enthousiasme van enkele handelszaken, die reeds de handen in elkaar sloegen voor een opendeurweekend. Eindejaarsacties op touw zetten is geen sinecure. Jarenlang heeft het bestuur van Unizo daarbij een voorstrekkersrol gespeeld. Dit jaar is het initiatief gekomen van een groep vrijwilligers, maar ik hoop dat het tot een soort kruisbestuiving kan komen, met als enig doel de handel in ons klein dorp een plaats te geven, die het verdient”, aldus Mie Debruyne, die even de heraanleg van de Oedelemse Markt belichtte.

Winnaar

Volgens de schepen is het vooral het enthousiasme van de ondernemer, horeca-uitbater of winkelier, die de lokale handel kan stimuleren. “Mensen komen graag naar een winkel waar er positief wordt gecommuniceerd”, aldus de schepen. “Ondernemers zijn de motor van het leven in de gemeente. Handel zorgt voor ontmoeting, leven, interactie. Ze zijn vaak ook de ondersteuners van culture en sportmanifestaties”, aldus Mie Debruyen, die daarna overging tot de trekking van de winnaar. Die eer viel te beurt aan Geert Demunck, die nog niet zo lang in Oedelem woont. Hij is onderofficier bij de marine en was heel gelukkig met zijn twee nieuwe fietsen. “Toen men mij belde, wou ik al naar mijn bed gaan”, lacht Geert Demunck. “In tien minuten stonden we hier, want het is nu ook niet zo ver van waar wij wonen”.

10:00 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.