Beernem

21-01-11

MC 't Hoekske staat in de startblokken

Motorclub ’t Hoekske, geleid door voorzitter Raf Sierens, gaat haar 32ste seizoen in. Het bestuur hoopt in 2011 een reeks successen te kunnen neerzetten en daarom wordt volop de kaart van de jeugd getrokken. Na een bemoedigende 2010, moet er dit seizoen afscheid genomen worden van enkele gevestigde waarden, die om allerlei redenen stoppen met competitie. Tevens wordt gehoopt minder blessureleed te lijden dan vorig seizoen.moto.jpg

Bij de voorstelling van de piloten was voorzitter Raf Sierens al vroeg druk in de weer. “Vooraleer ons oog te richten op het seizoen 2011, wil ik toch even meegeven dat 2010 op sportief vlak misschien iets minder was, maar op andere vlakken hebben we toch successen geboekt”, opent Raf Sierens het gesprek. “Vooreerst heeft sportminnend Beernem ons twee Gouden Beren geschonken voor onze dertigjarige inzet in de motorcross-sport. Eén Gouden Beer kreeg onze vereniging als beloning en daarnaast ontvingen we ook nog een Gouden Beer als trofee voor de sportverdienste, dit dank zij de medewerking van de verantwoordelijke van het Rode Kruis, Martin Landuyt. Dit vormde één van de mooiste dagen in de geschiedenis van onze club. Erkentelijkheid krijgen van de leden van de Sportraad, verschillende sportverenigingen, ex-winnaars van de Gouden Beren en leden van de pers, betekende voor ons toch wel iets”, verduidelijkt Raf Sierens, die er bijvoegt dat het op sportief vlak iets minder liep. “We konden slechts één provinciale titel binnenrijven. Dit was enkel te wijten aan de vele blessures van de verschillende piloten. Laat ons hopen dat we dit seizoen hiervan gespaard blijven”.

Afscheid

Ook dit jaar diende om allerlei redenen afscheid genomen te worden van enkele crossers. “Gino Pattyn heeft na een lange carrière beslist om er een punt achter te zetten. Vorig jaar werd Gino nog kampioen van West-Vlaanderen in de categorie experten. Dimitri Vandesteene heeft zijn hart gevolgd naar Limburg, waar hij ondertussen, samen met vriendin Kim, in blijde verwachting verkeert. Gregory Demuynck heeft beslist de competitie vaarwel te zeggen. Door professionele omstandigheden blijft er geen tijd meer over om te trainen. Koen Sneyaert wou na 25 jaar opnieuw de draad opnemen, maar heeft besloten er definitief mee te stoppen door te veel lichamelijk leed na de wedstrijden. Op 68-jarige leeftijd is Frans Debie ons ontvallen, een jammerlijk verlies voor onze club”, weet Raf Sierens.

Piloten

Vijftien piloten zullen in 2011 de kleuren van ’t Hoekske verdedigen. De 8-jarige Junior Verhelst zal in de jeugdfederatie VJMO aantreden. Arne Dierckens (15) maakte de overstap naar MCLB en werd 12de in het kampioenschap. Kenny Vandebulcke (19) is aan zijn eerste seizoen bij ’t Hoekske toe. Jordy Kint (20) is aan zijn zevende seizoen bezig. Hij heeft een patent op een start in de topvijf. Pieter Van Haecke heeft de verwachtingen ingelost, maar brak sleutelbeen wat het einde van het seizoen betekende. Jasper Vandesteene (16) liep ook al een schouderblessure op. Dirk Van Haecke liet enkele knappe resultaten noteren, maar brak enkele ribben. Wesly Kint (16) kende een aanpassingsjaar en legt de lat hoog voor 2011. Karel Van Haecke (22) won in Kachtem, maar viel en blesseerde zich aan het sleutelbeen. Xavier Beel (24) kende een moeilijk jaar, maar kende toch  enkele successen. Nick Delafontaine (35) behaalde tien keer een toptienplaats. Shana Goethals en Danny De Cloedt rijdt met een zijspan en wil samen met Danny een goed figuur slaan. Kenneth Dierckens en Danny Kint bemannen ook een zijspan”, stelt Raf Sierens de piloten voor. Tevens legt hij nog even het accent op de 35ste Paastrofee in Beernem tijdens het weekend van 23 april.

14:10 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.