Beernem

18-01-11

Politiezone Het Houtsche hernieuwt BIN-netwerk en stelt nieuwe bedrijfsfilm voor

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) is al in werking sinds 2003. Het behelst een samenwerkingsverband tussen burgers, een lokale coördinator en de lokale politie binnen buurten in Beernem en in de zone Het Houtsche. Een nieuw charter werd ondertekend door de verschillende betrokken partijen. Tevens pakt de politie Het Houtsche uit met een professioneel gemaakte bedrijfsfilm, waarin de hedendaagse processen van de verschillende diensten, aan bod komen.pol.jpg

Het is een gegeven dat de criminaliteit de jongste jaren fel is gestegen. Met de BIN-formule probeert de politie de mensen alerter te maken. Het werkt via een gsm dit in tegenstelling met vroeger, toen nog gebruik werd gemaakt van vaste telefoons. In Beernem bestaan er twee informatienetwerken van handelaars en particulieren. Voor de ganse zone bestaan er acht Bin’s met in totaal 230 leden. “Nu worden alle inbraken systematisch doorgegeven”, vertelt commissaris Eva De Gersem. “De manier van werken is veranderd. Indien we iets vaststellen wordt iedereen binnen vijf minuten verwittigd. Zo hebben we vorig jaar 84 BIN berichten verspreid per SMS, dat vaak aangevuld wordt met een mail waarin uitgebreide informatie staat. Indien de leden hierop wensen te reageren, kunnen ze dat doen via het nummer 101. De kosten worden gedragen door de politiezone”, legt Eva De Gersem uit.

Film

Joost De Muyt is één van de handelaars die het BIN-systeem heel genegen is. “We zijn geen detectives, verre van”, aldus Joost De Muyt. “Het systeem heeft in elk geval al vruchten afgeworpen. Zien we ergens een verdachte handeling of een verdacht voertuig passeren, dan kunnen we hier snel op reageren, met als gevolg dat de politie onmiddellijk kan optreden”. Burgemeester Johan De Rycke staat versteld van de vele gevallen die door de politiezone Het Houtsche worden opgelost. “Als er verdachten aangehouden worden in Antwerpen, gebeurt het veelal dat die personen al in onze zone werden gesignaleerd”, aldus Johan De Rycke.

De politiezone Het Houtsche heeft een nieuwe bedrijfsfilm laten maken door Eric Perdu en Mario Somers van de Oostkampse film- en multimediaclub Spectrum. Hoofdinspecteur Peter Dierickx, ook lid van de club, adviseerde hen en regisseerde de film. De intro werd verzorgd door Werner Van Cant, commissaris van Kijk Uit en de stem is deze van Eveline Van Walleghem, journaliste bij Focus/WTV. “Het grote verschil tussen de eerste en de tweede film is dat de eerste film start vanuit de verschillende diensten en de tweede film vertrekt vanuit de verschillende processen, waarin de diverse diensten verweven zitten”, legt zonechef Eddy Van Daele uit.

 

Foto : Naast de zonechef Eddy Van Daele en de drie burgemeesters van de gemeenten in de zone van Het Houtsche werden uiteraard ook de BIN-coördinatoren betrokken bij het ondertekenen van het nieuwe charter.

11:41 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey,

mochten jullie enkele tips willen omtrent het maken van een bedrijfsfilm, dan kan je die hier vinden: http://www.aksie.be/bedrijfsevents-bedrijfsfilm-bedrijfsevenementen-blog/bedrijfsfilm-maken-let-op-10-aandachtspunten/

groetjes

Gepost door: aksie | 07-02-11

De commentaren zijn gesloten.