Beernem

17-01-11

Schoonheidsfoutjes bij nieuwe ophaling huisvuil?

Sinds  1 januari 2011 is er een nieuwe huisophaling van kracht in Groot-Beernem. Zo wordt het huisvuil niet meer op woensdag opgehaald, maar op vrijdag. Christian Roos, inwoner van de Zandgrachtstraat, merkt op dat het huisafval zelden of nooit op de vooropgestelde dag wordt opgehaald.

"De ophaling van de bruine zakken (huisvuil) van vrijdag 14 januari werd terug niet uitgevoerd. Wel hebben we vastgesteld dat de ophaling wel gebeurde op en andere -willekeurige- dag, dus niet volgens de kalender.
Families die de respectievelijke zakken toen hebben laten buiten staan zijn het afval dan kwijt. Anderen, die de zakken hebben binnen gezet, creëren hierbij een eigen een afvalpark. Ik heb gezien dat de Zandgrachtstraat niet de enigste straat is in de omgeving waar gisteren de vuilnis is blijven staan, ook in de Meulestraat stonden nog zakken.
Hopelijk wordt er voor deze situatie een spoedige oplossing gevonden zodat wij niet telkens IVBO moeten contacteren", aldus Christina Roos.

Schepen Martine De Roo laat het volgende weten : "Wanneer zich problemen voordoen met de ophaling van afval aan huis kan U, liefst nog dezelfde dag, steeds de milieudienst contacteren! De milieudienst zal  zorgen voor een gepaste oplossing!
Het is voor alle betrokkenen nog wennen aan de nieuwe dienstregeling die van start is gegaan vanaf 1 januari, we vragen Uw begrip daarvoor.    

                                                                                                                                                                                                                                De milieudienst is op de hoogte van de problemen die zich nu voordoen, laat niet na hen te contacteren , tel. 050/28.91.25 of per mail: milieudienst@beernem.be", aldus Martine De Roo.

11:22 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.