Beernem

10-01-11

Wit-Gele Kruis Verpleegcentrum bestaat één jaar

We willen de bloglezers deze interessante lectuur door Joke Carlier ingestuurd, niet onthouden : "Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen opende eind 2009 de deuren van het verpleegcentrum. De organisatie biedt haar patiënten daarmee een alternatief aan voor thuisverpleging. De patiënten kunnen hun zorgen namelijk sinds een jaar ook in het Brugse afdelingsgebouw laten uitvoeren.


Vanuit het uitgangspunt “verpleging bij u thuis komt niet altijd even makkelijk uit” wil de organisatie zo tegemoet komen aan de verzuchtingen van een aantal patiënten. Aan het verpleegcentrum zijn een aantal vaste verpleegkundigen met ruime ervaring verbonden, zodat patiënten dezelfde persoonlijke relatie kunnen opbouwen als met hun thuisverpleegkundige. In het verpleegcentrum worden geen hygiënische zorgen uitgevoerd, maar patiënten kunnen er op doktersvoorschrift wel terecht voor heel wat technische zorgen zoals inspuitingen, poortkatheters spoelen, wondzorgen en kortlopende perfusies.


Voor jong en oud


Het verpleegcentrum is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, overtuiging of ziekenfonds. In de praktijk blijkt dat vooral jonge mensen voor het verpleegcentrum kiezen, maar ook oudere patiënten die in beweging willen blijven.


Omdat het verpleegcentrum elke dag twaalf uur open is, kunnen patiënten een afspraak maken wanneer hen dat best past. Zo komen heel wat mensen langs voor ze aan de slag gaan, of komen kinderen na schooltijd voor een zorg. Dankzij de vaste afspraak kunnen zij stipt geholpen worden.
Makkelijk te bereiken
De verpleegkundigen van het verpleegcentrum staan zeven dagen per week, van 7 uur tot 19 uur paraat voor hun patiënten. Zo zorgen zij voor een optimale dienstverlening. Het Brugse afdelingsgebouw in de Annuntiatenstraat is bovendien vlot te bereiken. Voor de patiënten van het verpleegcentrum is altijd parkeerplaats voorzien.


Wil u meer te weten komen over het verpleegcentrum en de werking van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen? Neem dan een kijkje op www.wgkwvl.be of bel naar 050 34 13 33.

11:41 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.