Beernem

09-01-11

Toestand in Haïti blijft schrijnend

Koen Vandemeulebroecke, die met FINADO heelt wat fondsen inzamelt voor de heropbouw van Haïti, het geboorteland van zijn adoptiedochter laat het volgende weten :

"Eén jaar na de aardbeving die Haïti trof, is de toestand in het land nog steeds schrijnend. Het leven in tentenkampen is zwaar. In krappe ruimten leven meerdere families samen. Anderen leven in hutten van stro en vinden amper iets te eten. Eind september veroorzaakte een storm heel wat schade – tenten in Port au Prince werden weggeblazen. Meerdere regio’s raakten overstroomd. Ondertussen heeft de bacteriële ziekte “cholera” het land bereikt. haiti.jpg

Verschillende projecten die in het verleden door de vzw Finado bij hun bouw en bij hun werking gefinancierd werden, zijn door de aardbeving van 12 januari 2010 geheel of gedeeltelijk verwoest.
Dankzij de financiële steun, verkregen door acties van velen onder jullie met onder meer, de Brunch georganiseerd door GROS Beernem en vele andere medewerkers, de acties van de Vrije Basisschool Ter Bunen, Vrije basisschool De Zonnebloem en nog veel meer…kan FINADO en de lokale partners werken aan de wederopbouw van de ingestorte projecten.
Van harte bedankt!
 
Voor het behalen van Millenniumdoelstelling 2 ‘basisonderwijs’ is het noodzakelijk dat in elke gemeenschap een locatie kan aangeboden worden waar jongens en meisjes onderwijs kunnen volgen. Finado probeert deze doelstelling te bereiken door in de landelijke en afgelegen gebieden waar ze werkzaam is naast sponsorfamilies ook schoolprojecten te ondersteunen.
 
Met het ingezamelde geld uit onze regio kozen we  voor het heropbouwen van een schoolproject genaamd COMVA(=College Moderne Vision Amicale) te Bainet-Chaumeil
We kunnen alvast melden dat het beschadigde schoolgebouw uit stokken, stro en bananenbladeren werdvervangen door een stenen schoolgebouw.

ecole.jpg
De funderingen werden gegraven, de muren werden opgetrokken en het golfplaten dak werdgeplaatst.
Er wordt nog verder gewerkt om de school een keuken te bieden zodat de schoolgaande kinderen er een volwaardige maaltijd kunnen krijgen.
Wordt vervolgd.
 
Namens de Haïtianen wensen we jullie nogmaals te bedanken!
 
Koen Vandemeulebroeke-Greet Bouckaert

Email: koen.vandemeulebroeke@telenet.be  / info@finado.be
Website: www.finado.be

10:23 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.