Beernem

31-12-10

De Daltons verhuizen naar De Zande

De minivoetbalploeg De Daltons, die al zo’n 25 jaar elke week een match speelt in de sporthal Den Akker in Oedelem, verhuist naar de supermoderne sportzaal De Zande in de Stationsstraat te Beernem. De verhuis opent ook meer perspectieven voor de basketbalclub De Bevers in Den Akker, vermits ze nu de ganse donderdagavond de zaal ter beschikking krijgen.daltons.jpg

Het feit dat De Daltons de donderdagavond in Den Akker speelden van 19 tot 20 uur, was al jaren een doorn in het oog van basketbalclub De Bevers, vermits de leden zowel voor 19 uur als na 20 uur de zaal huurden om hun trainingen doorgang te laten vinden. Telkens opnieuw moest dan afgehaakt worden om de minivoetballers hun match te laten spelen. “In samenspraak met de sportfunctionaris Paul Vanderostyne, verhuizen we naar De Zande”, aldus Kurt Van Laecke, die al jaren woordvoerder van De Daltons is. “We willen eens proeven van die nieuwe accommodatie en ons verhuis komt de basketbalclub goed uit. Toch moet ik eraan toevoegen dat we altijd graag in Den Akker hebben gespeeld. Het is een mooie zaal en de vloer lijkt me best geschikt om er sportwedstrijden te organiseren. Het is met gemengde gevoelens dat we verhuizen”, aldus Kurt Van Laecke.

Nieuw

In de nieuwe sportzaal van het gemeenschapsinstelling De Zande wordt er gespeeld op een zwevende bamboevloer. “Naar het schijnt is het enig in België, maar wat het juist inhoudt, kan ik nog niet zeggen”, aldus Kurt Van Laecke. “We zullen wel ondervinden of de knie- en enkelgewrichten minder worden belast dan op een traditionele vloer. De ingang wordt geregeld met een speciale badge, maar daarvoor moeten we nog contact opnemen met de sportdienst. Deze nieuwe infrastructuur laat heel wat mogelijkheden toe en we hopen dan ook er nog vele jaren te kunnen voetballen”, aldus Kurt Van Laecke, die in de laatste wedstrijd met de gele ploeg nipt won van het blauwe team en dit na enkele weken in het verlies te zijn gespeeld!!!!

 

Foto : De Daltons met staande : Hans Timmerman, Stefaan Bruneel, Yves Rahier, Kurt Van Laecke, Romain Roegist, Geert Maertens en zittend : Reginald Braet, Chris Talloen, Kurt Vandepitte, Pieter Croene en Frederik Lambrecht trekken naar De Zande.

12:59 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.