Beernem

30-12-10

Jubilarissen 2010 ontvangen op het gemeentehuis

Net zoals de vorige jaren ontving het gemeentebestuur, het schepencollege en de burgemeester ook dit jaar alle jubilarissen van het afgelopen jaar op het gemeentehuis. Heel wat jubilarissen gingen op de uitnodiging in, zodat de raadzaal weer bomvol zat.

bruiloften.jpg

Burgemeester Johan De Rycke heeft sinds de nieuwe legislatuur een nieuw systeem ingevoerd om de jubilarissen te feliciteren met hun huwelijksdatum. Vroeger trok de burgemeester en enkele schepen naar de plaatsen waar het feest doorging, maar nu houdt de burgemeester eraan om de mensen thuis op te zoeken en daar de felicitaties over te brengen. “Het is veel intiemer en de mensen kunnen meer op hun gemak met ons een praatje slaan”, meent Johan De Rycke. “Op deze manier gaat het er veel gemoedelijker aan toe en kunnen wij als gemeentelijke overheid soms heel goed horen waar er zich problemen voordoen op het gebied van infrastructuur of openbare werken of andere zaken, zodat we de nodige maatregelen kunnen nemen. Voor de jubilarissen is het dan ook eens een gelegenheid om naar ons gemeentehuis te komen, waar ze getrakteerd worden op een hapje en een drankje”, aldus de burgemeester.

Trouwbelofte

Tijdens de jongste bijeenkomst van jubilarissen sprak de burgemeester de vele aanwezigen dan ook toe. “Het is niet zo evident meer om in onze moderne maatschappij het vijftig, zestig of meer jaren uit te houden”, aldus Johan De Rycke. “Daarom feliciteer ik iedereen dat ze het nog kunnen vieren. Voor sommigen is het geluk het magische getal van vijftig te bereiken niet weggelegd. Ik vraag aan diegenen die hier verzameld zijn of ze hun trouwbelofte nog even willen overdoen”. De burgemeester las alle voornamen af en vroeg aan de mannen of ze nog steeds dezelfde vrouw graag zien en andersom. Als buitenstaander kregen we toch de indruk dat de vrouwen volmondiger “ja” antwoordden dan de mannen, of was dat alleen maar door het feit dat mannen niet zo graag met hun gevoelens te koop lopen?

In elk geval werd het een mooie namiddag waarop velen mekaar na lange tijd eens terugzagen. Dit kan alleen maar de sociale contacten bij senioren nog wat verstevigen.

17:28 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ook Open Vld wenst alle jubilarissen van harte PROFICIAT en wenst hen een vreugdevol 2011 toe in goede gezondheid en mogen er nog vele jaren volgen van samenzijn en genieten.

Gepost door: johan - Open VLD | 30-12-10

De commentaren zijn gesloten.