Beernem

28-12-10

Goud voor Ludwina en Julien

Na de ontvangst van alle jubilarissen in Groot-Beernem in het gemeentehuis, ging de familie van Julien De Pré en Ludwina De Busschere, uit Industriepark Zuid, hun gouden huwelijksfeest vieren in Duc de Bourgogne in Brugge. We kregen de jubilarissen dan ook nog vlug bij elkaar om een groepsfoto met de burgemeester te nemen.goud.jpg

Ludwina De Busschere werd geboren op 19 september 1941 in Beernem, terwijl Julien De Pré, toen al vier jaar op onze aardbol rondliep, want hij zag voor het eerst het levenslicht op 11 juni 1937 in Maldegem. “Samen hebben we twee kinderen, namelijk Ludwig en Katty”, vertelt Ludwina De Busschere. “Ondertussen zijn er al drie kleinkinderen. Julien was vroeger beroepsrenner en ik heb hem leren kennen tijdens de koerswedstrijden. Als liefhebber won hij toch jaarlijks een achttiental koersen. Wat me vooral aantrok waren zijn benen”, lacht Ludwina De Busschere, die er vlug aan toevoegt dat Julien ook een lief snoetje had. “Als jong meisje volgde ik de koersen en op deze manier zijn we met mekaar in contact gekomen”.

Transport

Na zijn koersperiode bij de beroepsrenners openden Julien en Ludwina een sportwinkel. “Onze sportwinkel openden we in de Stationsstraat. Later schakelden we over naar het transport in het Industriepark, waar we na de stopzetting van onze zaak zijn blijven wonen. Voor hobby’s hebben we echter weinig tijd. Wel gaan we vaak eten op restaurant en houden we alle twee van reizen, zodat we eigenlijk van ons pensioen genieten. Daarnaast heb ik ook nog de zorg over mijn inwonende moeder, die inmiddels al 93 jaar is geworden. Dat vergt uiteraard ook veel tijd en energie. Vermits ik enige dochter ben, is het maar normaal, dat ik mijn moeder opvang”, aldus Ludwina De Busschere. Burgemeester Johan De Rycke en enkele schepenen feliciteerden de jubilarissen.

18:02 Gepost door Reginald in Familie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.