Beernem

18-12-10

Mensen in arbeidszorg leren al spelend competenties beheersen

In het arbeidszorginitiatief De Workshop in Beernem leerden mensen in arbeidszorg met een spel hun competenties beheersen. Mensen die niet terechtkunnen in het gewone arbeidscircuit kunnen aan de hand van een spel De Cobbejager hun competenties beter te beheersen.

spel.jpg
In aanwezigheid van gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V) heeft het Steunpunt Arbeidszorg West-Vlaanderen met de provincie West-Vlaanderen en vzw Welzijnszorg een spel voorgesteld, waarbij mensen in arbeidszorg spelenderwijs hun competenties leert beheersen. Dit spel De Cobbejager kan ontleend worden door doelgroepmedewerkers in de diverse arbeidszorginitiatieven. “De lancering vond plaats in het arbeidszorginitiatief De Workshop in Beernem. Een duizendtal mensen werken in onze provincie in arbeidszorg”, vertelt coördinator Bianca Dewamme van het Steunpunt Arbeidszorg West-Vlaanderen.

Volgens Bianca Dewamme gaat het hier meestal om mensen die niet terecht kunnen in het gewone arbeidscircuit. “Het gezelschapspel De Cobbejager leert deze mensen spelenderwijs om hun Competenties beter te beheersen en zo meer zelfvertrouwen aan te kweken. Door het toepassen van het spel verhoogt hun weerbaarheid. Het komt er op aan om bij dit spel je spin over het spelbord te bewegen en in verschillende situaties terecht te komen. Daarbij moeten ze de juiste keuzes maken om verder te geraken”, vertelt Bianca Dewamme.

13:53 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.