Beernem

11-12-10

Beernem boven in Beereltrofee

Nadat de huldiging van de Beereltrofee vorig jaar in de Valkaart plaats vond, werden alle laureaten aan deze loopwedstrijd uitgenodigd op het gemeentehuis van Beernem, waar sportschepen Jos Sypré de honneurs waarnam. Tevens werd de Oostkampse sportschepen Dirk De Zutter met een geschenkje bedacht, vermits hij volgend jaar de fakkel als sportschepen doorgeeft aan Sebastian Vande Ginste.beerel.jpg

De sportraden en gemeentebesturen van Beernem en Oostkamp slaan de Beerel-handen in elkaar, een uiterst gezonde verstandhouding die ook in andere beleidsdomeinen een verlengstuk krijgt.

“De krachten bundelen om samen onze inwoners aan te zetten tot sporten en tot sociaal genot voor, tijdens en na de wedstrijd is de drijfveer waarom 12 jaar geleden gestart werd met de Beerel, als samentrekking van de Beernemse Beer en de Oostkampse Merel”, aldus Jos Sypré, die het goede voorbeeld gaf en zelf deelnam aan één van de wedstrijden. “Heel wat wedstrijden op onze grondgebieden  passeerden terug dit jaar de revue: Sparregalmse Volkslopen in Hertsberge, Vullaertlopen in Oedelem, Stratenloop in Ruddervoorde, Kermisloop in Moerbrugge, Shoppingloop in Oostkamp en de Berenlopen in Beernem”, somde Jos Sypré de talrijke wedstrijden op.

Winnaars

Ook het deelnemen en presteren tijdens Dwars door Brugge en de 10 Mijl van Brugge was een middel om mee te dingen naar de Beerel Joggingtrofee of Beerellooptrofee.

“Proficiat aan alle deelnemers, maar zeker ook aan de één voor één schitterende organisaties met de telkens vele vrijwilligers voor en achter de schermen om alle loopgeweld steeds in goede banen te leiden”, vervolgt de schepen. “Vooraleer dat we overgaan tot de huldiging van de winnaars, hou ik eraan een woord van dank uit te spreken aan al wie z’n steentje bijdroeg tot het welslagen van ‘Beerel 2010’.

De sportraden, sportfunctionarissen, Roland Vanderschaeghe voor het al altijd feilloos bijhouden van de administratie, alsook Didier Timmerman de Beerel-webmaster, die moet vaststellen dat zijn echtgenote Nancy De Baene voor de derde keer op rij een loop-koningskoppel ziet vormen met Wim De Bois. In Carnavalskringen zouden Wim en Nancy nu keizer en keizerin zijn”, lacht schepen Jos Sypré, waarna hij de deelnemers uitnodigde om hun medaille te komen ophalen.

20:08 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.