Beernem

09-12-10

Landelijke Gilde Beernem viert Sint-Elooi

De laatste zondag van november viert de LG Beernem traditioneel het feest van St-Elooi – patroonheilige van landbouwers en smeden. De dag  begint  met een Eucharistieviering ter nagedachtenis van de overleden leden. Daarna wordt aangeschoven aan de feestdis in het Bulskampveld.

gilde1.jpg

De Landelijke Gilde is een plattelandsbeweging in evolutie. “Bij de oprichting van de plaatselijke afdeling van de Boerenbond in 1920, was de situatie in Beernem totaal anders dan in 2010”, vertelt Ivan Ryckaert, voorzitter van de Landelijke Gilde Beernem.  “Het was een gemeente met vele kleine boerderijtjes. Alle leden van de Boerengilde waren dan ook landbouwers. De plaatselijke Boerengilde is in die jaren geëvolueerd naar een echte Landelijke Gilde. Niet alleen het ledenbestand maar ook de activiteiten zijn sterk veranderd. Iedereen die zich verbonden voelt met het landelijke en met het platteland is nog steeds van harte welkom”, legt Ivan Ryckaert uit.

gilde2.jpg

Huldiging

Het 90 jarig bestaan vormde een uitgelezen moment om eens te grasduinen in de geschiedenis van de vereniging. “Aan de 35 leden die minstens 40 jaar lid zijn werd een mooi diploma uitgereikt. We hebben hen dan ook verenigd voor de foto. Diegenen die niet op de afspraak konden zijn, krijgen later hun  overhandigd. Tevens werden ook nog de bestuursleden met meer dan twintig jaar dienst een in de bloemetjes gezet en ontvingen ook uit handen van Luc Van De Caveye van de landelijke Gilden een erepenning.

 

Foto 1 : Luc Van De Caveye (Landelijke Gilden) overhandigde de bestuursleden met meer dan 40 jaar dienst een ereteken aan Gilbert Lootens, Mevr. Georges Vanhulle, Arthur Roets, Honoré Ryckaert, Hubert Lips, Jules Vanpoucke, Felix Vanvooren en Gerard Bonamie.

Foto 2 : L. Van de Caveye overhandigde namens de provincie een ereteken aan de 7 bestuursleden die reeds meer dan 20 jaar bestuurslid zijn. Op de groepsfoto zijn volgende personen met hun ereteken te zien (vlnr): Luc Van De Caveye, Hubert Lootens, Joseph Morthier, Ivan Ryckaert, Gerard Bonamie, Johan Vanhulle, Arthur Roets. Onze proost E.H. G. Dhondt was verontschuldigd.
 

12:47 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

rotboeren!

Gepost door: Joachim | 06-06-11

De commentaren zijn gesloten.