Beernem

04-12-10

Rijke oogst aan medailles voor sportkampioenen

Twee keer per jaar ontvangt het gemeentebestuur de sportkampioenen op het gemeentehuis. In de winter worden de zomerkampioenen gehuldigd en in de lente krijgen de winterkampioenen hun medaille. Ook deze keer waren er weer heel wat kampioenentitels te vieren.sport.jpg

Sportschepen Jos Syrpé had de handen vol om de sportlui die een Belgische, Vlaamse of provinciale titel veroverden, te feliciteren. De oogst van dit jaar bedroeg zo’n 63 medailles, die over diverse sporttakken werden verdeeld. “Kampioenenhuldigingen zijn als eerbetoon voor wie sportieve successen binnenrijft, of als toonbeeld en motivatiebron voor al wie in Beernem aan sport doet”, aldus de schepen. “Het is ook een eerbetoon aan al wie in de schaduw van kampioenen staat of werkt: trainers, begeleiders, afgevaardigden, bestuursleden, ouders, familie en vrienden. Het Beernems gemeentebestuur draagt het sporten hoog in het vaandel. We hebben voortdurend oog voor een ondersteuning op maat voor de sportverenigingen. Binnenkort stellen we een aanpassing van de sport-subsidiereglementen ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor”, aldus Jos Sypré.

Kampioenen

Tot de talrijke Belgische kampioenen behoren Juhani Stevens (skeeleren), Eddy Desmet (historische wapens), Facilia De Baets (discoformatie), Melanie Ribas (paardrijden), Delphine Jaques (zwemmen), de vrouwenploeg van TC Smash (tennis), Mariette Lambert en Roger Knockaert (halve marathon). De Vlaamse kampioenentitels gingen naar Anne Dessent (trampoline), Sebastiaan Van Hee (zwemmen), Nancy De Baene (halve marathon), Yvan Hostens (100 km) en Lut Lanno (200m). Bij de provinciale titels behaalden paardrijvereniging De Tempeliertjes en tennisclub TC Smash, de meeste podiumplaatsen.

16:26 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.