Beernem

30-11-10

Hoge onderscheiding voor Rode Kruis-vrijwilliger Martin Landuyt

Zo’n twee weken geleden viel er vanuit Monaco, in de bus van Martin Landuyt, een uitnodiging om zich naar het prinselijk paleis te Monaco te begeven om er de hoge burgerlijke onderscheiding, Medaille de la Reconnaissance de la Croix-Rouge monégasque, gouden medaille Prins Rainier III te ontvangen. Dit werd hem toegekend om zijn jarenlange inzet als Rode Kruis-vrijwilliger op de jaarlijkse Grand-Prix F1 op het stratencircuit van Monte-Carlo.medaille.jpg

Zo’n onderscheiding is zeer uitzonderlijk voor een niet-Monegask. Op donderdag 18 november, kreeg Martin Landuyt deze hoge onderscheiding opgespeld door Prins Albert II van Moncaco. “Samen met mijn vrouw Ann, vertrokken we op 16 november naar Monaco”, vertelt Martin Landuyt. “Aangekomen, kregen we de laatste instructies en een overzicht van het officiële programma. Op donderdag 18 november werd ik om 10 uur verwacht in het Prinselijk Paleis. Tussen een erehaag van de prinselijke garde in gala-uniform trokken we via een majestueuze witmarmeren trap naar de blauwe zaal van het paleis. Na een korte toespraak overhandigde de Prins mij en mijn Duitse collega het ereteken”, aldus Martin Landuyt.

Foto

Na het nemen van de persoonlijke foto’s en de groepsfoto met de Prins werden de gedecoreerden uitgenodigd voor een receptie in de troonzaal van het paleis. “De Prins nam uitgebreid de tijd voor een losse babbel met ons”, vervolgt Martin Landuyt. “Na de plechtigheid werden we verwacht op het officiële diner, aangeboden door het Monegaskische Rode Kruis. ’s Avonds was er dan nog een prachtig vuurwerk. Op vrijdag 19 november, de officiële nationale feestdag van Monaco, waren mijn vrouw en ikzelf aanwezig in de kathedraal voor de dankmis en het defilé op het paleizenplein. Tijdens deze plechtigheden was de volledige Prinselijke familie aanwezig. Tevens heette de Monegaskische bevolking officieel, hun nieuwe prinses Charlene welkom, waarna dit uitgebreid gevierd werd. Deze medaille zal in mijn huis een bijzondere plaats krijgen, naast de door onze Prinses Astrid overhandigde medaille van Rode Kruis Vlaanderen en de Beernemse Gouden Sportbeer”, aldus een fiere Martin Landuyt.

17:56 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.