Beernem

23-11-10

Oedelemse bloedgevers gehuldigd

Het bestuur van de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers nodigde de leden uit op een feest waarbij hulde werd gebracht aan de talrijke donors. Enkele bloedgevers kregen dan ook een getuigschrift voor de tientallen keren dat ze bloed gaven. Sommigen bereikten de leeftijdsgrens en moeten noodgedwongen afscheid nemen.bloed.jpg

Roland Van Poucke, bestuurslid van de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers, was in zijn nopjes met de grote opkomst voor dit feest. “Ik bedank uiteraard de gemeente voor de steun die wij mogen ontvangen. Onze subsidie wordt weer opgetrokken naar het vroegere niveau. Even zo gaat onze dank naar de bloedgevers, die 10, 25, 50, 75, 100 en zelfs 125 keer bloed gaven. Ik ben een zeer gelukkig man als ik zie welke massa bloedgevers we hier vandaag bijeen krijgen. We stellen vast dat we het zeer goed doen. We zijn namelijk met 132 mensen aanwezig voor een smakelijke maaltijd. Ook in bestuurskringen wordt er hard gewerkt om dit te realiseren. We hopen dat al onze bloedgevers ook volgend jaar hun initiatief verder zullen zetten. Het Rode Kruis informeerde ons dat wij afgelopen jaar zo’n 631 zakjes bloed hebben ingezameld en dat daarvan 23 donoren zich hebben aangeboden. De mensen van het Rode Kruis komen al vijftig jaar naar Oedelem om het bloed in te zamelen. Op 18 oktober 1960 kwamen 34 bloedgevers zich aanmelden. Vijftig jaar later is dat ongeveer twintig keer zoveel”, aldus een optimistische Roland Van Poucke.

Getuigschriften

Het plechtig moment is dan ook telkens als de getuigschriften worden uitgedeeld. Casandra Baudot, Katrien Claeys, Liesbeth Claeys, Sandra Diet, Geert Lannoo, Christel Rotsaert, Jan Standaert en Wannes Vanpaemel zijn aan tien bloedgiften toe. Francis Boussy, Monique Claeys, Bjorn De Baets, Robert De Wilde, Bianca Defruyt, Brigitte Van Nieuwenhuyse en Katrien Verhoye hebben er al 25 opzitten. Maria Clement, Anje Keerman, Anne-Marie Neyt, Jan Van Vlaenderen, Birger Vandamme, Dirk Vanpoucke en Jacqueline Vansteenhuyse kregen een getuigschrift voor 50 giften. Hendrik Beuselinck, Roger Sierens, Christine Tallir en Francine Vansteenhuyse zijn al aan 75 giften. Marc Vanhaecke en Bertrand Afschrift tellen 100 bloedgiften, terwijl René Martens de kroon spant met 125 giften. Afscheid werd genomen van Dorothea Cromheecke en Erik Ingelrest.

14:56 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.