Beernem

20-11-10

Wielertoeristen van WTC Oedelem huldigen kampioenen

De wielertoeristen van WTC Oedelem  hielden een gezellige samenzijn met maaltijd in aanwezigheid van sponsors Meubelen De Graeve en Bouw en Installatiebedrijf Luc Cobbaert, om hulde te brengen aan de kampioenen van het afgelopen seizoen.  wieler.jpg

WTC Oedelem zit blijkbaar in de lift, want op zondag 21 maart 2010 werd gestart met 27 ingeschreven wielertoeristen. Tijdens het jaar sloten zich nog drie sportievelingen aan. “Er waren dertig ritten voorzien, maar wegens de weersomstandigheden, hebben we er slechts 25 verreden”, aldus secretaris Luc Teerlinck. “De totale afstand die alle leden aflegden bedroeg 23.244 km voor een totaal van 408 werkelijk gereden ritten. De langste rit werd op 21 juli afgelegd en bedroeg 103 km, die de renners bracht via Sijsele, St-Kruis, Moerkerke, Damme, Dudzele, Lissewege, De Haan, Vlissegem, Klemskerke en eindigden het eerste gedeelte na 75 km in Roksem. Na de snack in Taverne Restaurant Jan Breydel reden we terug langs Bekegem, Zedelgem, Loppem, Oostkamp tot in ons lokaal ’t Veldzicht in de Beverhoutsveldstraat. ’s Avonds was er nog een etentje voorzien in het Parochiaal Centrum. Het ganse seizoen reden we ongevallenvrij, want veilig aankomen is bij ons het belangrijkste”, aldus Luc Teerlinck.

Kampioenen

Voorzitter Rudi Vervynck won de titel van Algemeen Kampioen. “Hij reed alle ritten mee en legde in totaal 1.410 km af”, vervolgt Luc Teerlinck. “Daarnaast hebben we een tweede Algemeen Kampioen, namelijk Boudewijn Buysse, die net als Rudi alle ritten reed. De trofee voor de clubkampioen, die wordt uitgereikt aan diegene die de beste werd in onze tijdrit, gaat dit jaar naar Luc Cobbaert. Hij benaderde het dichtst de vooropgestelde 26 km per uur. Dit jaar werd ook een tijdrit gereden om ter snelst en de winnaar werd Ludwig Claerhout, die de 18 km aflegde met een gemiddelde snelheid van 35,6 km per uur”, somt Luc Teerlinck de prestaties van de kampioenen op. Vanaf dit jaar blijven de wielertoeristen ook tijdens de wintermaanden doorrijden op zondagmorgen, tenminste als de weersomstandigheden het toelaten.

20:11 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.