Beernem

18-11-10

De Goudvink Oedelem zet kampioenen in de bloemetjes

Voor de 44ste keer pakte het bestuur van de Oedelemse De Goudvink uit met een opmerkelijke tentoonstelling van honderden vogels, die door de leden worden gekweekt. In OC De Kleine Beer was het dan ook een gezang en getjilp van jewelste. Enkele prijswinnaars werden in de bloemetjes gezet.goud.jpg

De Goudvink Oedelem werd opgericht door enkele vogelvrienden en hielden hun eerste bestuursvergadering in 1965. Huidig voorzitter Eric Vercruysse stelt dat het doel van de vereniging eruit bestaat om de kennis, kweken, verzorgen en het houden van vogels te verbeteren. “Dit gebeurt door middel van vergadering, infoavonden, video’s, uitwisselen van kweekervaringen onder elkaar. Daarnaast is er ook onze jaarlijkse tentoonstelling, die dit jaar voor de 44ste keer doorgaat. Hier kan men eens langslopen om vogels te vergelijken en te beoordelen. Een andere activiteit van de vereniging is de nestkastwerking in Ryckevelde. Op regelmatige tijdstippen worden de nestkasten gecontroleerd en noteren we door wie ze bewoond worden en hoeveel jongen er zijn.

Deze gegevens worden doorgegeven aan de provincie, die dit allemaal verzamelt, ook uitzonderlijke broedgevallen of waarnemingen worden doorgespeeld. Indien iemand getuige mocht zijn van een uitzonderlijk broedsel, mag dat altijd aan ons doorgespeeld worden”, legt Eric Vercruysse uit.

Rangschikking

Naar aanleiding van de tentoonstelling wordt een rangschikking onder de leden opgemaakt. Keurmeesters van de  Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie (KBOF) keuren de vogels per reeks en geven punten aan de vogels. Algemeen kampioen met vijf beste vogels A, B en D werd Dirk Devinck. In klas A won Jurgen Vrient de titel en in klas C haalde Stephaan Bruyneel het voor Walter Goethals. Clubkampioenen werden Eddy Vanderheyden, Matthias De Grande, Georges Declerck, Dirk D’Hondt en Alain Vanbeveren. Matthias De Grand won ook nog de Jongerentrofee. “Een dergelijke tentoonstelling biedt de leden een mogelijkheid om hun hobby en passie te tonen aan het grote publiek en op deze manier hun hobby te promoten”, wil Eric Vercruysse nog kwijt.

17:12 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.