Beernem

14-11-10

Jonge kunstenaar Frank De Graeve exposeert in Flanders Expo Gent

Na het overweldigend succes in april in de expositieruimte van Callebert Design in de Wollestraat in Brugge, waar grafisch ontwerper Frank De Graeve er zijn eerste kunstproject Mine-us2 'Quotes in Colours' voorstelde, werd de jonge kunstenaar thans uitgenodigd om te exposeren in The Border (stand T125) van Lineart The Art Fair met Fotogalerije KR-line op Flanders Expo Gent, samen met Rebekka Vanderhaeghen en Sais Cortebeeck, eveneens fotografen. Deze expositie gaat door van vrijdag 3 tot en met dinsdag 7 december 2010.kunst.jpg

The Border is een nieuwe tentoonstellingsruimte voor jonge avant-gardekunst, een zone voor hedendaagse kunst. Deze ruimte bevindt zich op het salon, maar wordt fysiek afgebakend van de rest. De bezoeker vindt er een twintigtal galeries met werken van actuele avant-gardekunstenaars. De galeries werden zorgvuldig uitgekozen door een jury van curatoren en kunstverzamelaars.

"Het begon eigenlijk allemaal op een vreemde manier", opent Frank De Graeve ons gesprek. "Ik was bezig een tekst typografisch om te zetten en zo begon ik met quotes te spelen". In het werk van Frank De Graeve worden citaten van bekende en minder bekende personen creatief omgezet in visuele kunst, waarbij het kleurenspectrum een centrale rol speelt. Uitspraken van beroemde personen zoals Jean Paul Richter, Giorgio Armani en Phyllis Diller passeren de revue.

"Dit gaat over een artistiek spel tussen tekst en beeld. Op deze manier probeer ik het geheel een meerwaarde te geven", aldus Frank De Graeve, die telkens uitpakt met tweeluiken, bestaande uit een typografie op doek en een kleurrijke macro-opname, ingebed in plexiglas. Doordenkers en humor spelen hierbij een belangrijke rol. "Ieder citaat heeft zijn kernwoord en elk kernwoord heeft zijn kleur dat verwijst naar het beeld. Het resultaat van deze manier van werken is een oogstrelend typografisch en fotografisch tweeluik. Ik heb alles open getrokken naar de kleurenpsychologie. Zo verwijst de macro-opname van het groene gras naar de rust van de natuur, die van de rode lippen naar de gevaarlijke passie van de liefde en het blauw van het water naar de zuiverheid", aldus de kunstenaar.

In totaal zijn er op Quotes in Colours negen tweeluiken te bezichtigen. De afmetingen van de werken variëren van 50 op 50 cm tot 80 op 80. De openingsuren zijn dagelijks van 11 tot 19 uur  en op vrijdag en op maandag tot 22 uur.

11:25 Gepost door Reginald in Cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.