Beernem

23-10-10

De Bevertjes winnen tweede prijs in wedstrijd rond armoede

Klas E van MPIGO De Bevertjes nam deel aan de creatieve T-shirtwedstrijd, uitgeschreven in Beernem, Oostkamp en Zedelgem, rond armoede en won in de algemene rangschikking de tweede prijs. In Beernem behaalden deze leerlingen de eerste prijs. bever.jpg


De OCMW’s van Beernem, Oostkamp en Zedelgem beslisten in een gezamenlijk initiatief mee campagne te voeren rond de bewustmaking van armoede. Bijgevolg ontwikkelden ze binnen het Europees Jaar van de bestrijding van Armoede en Sociale Uitsluiting een concrete actie. Ze deden een beroep op de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van alle lagere scholen van de drie gemeenten. “Het opzet was om op klasniveau eerst eens te blijven stilstaan bij het thema armoede en uitsluiting”, vertelt de Beernemse OCMW-voorzitter Luc Goutry.”Armoede en uitsluiting bespreekbaar maken, de taboes en de clichés minstens doorbreken, dat willen we bereiken. Ons doel was een wedstrijd organiseren op klasniveau voor het beste T-shirtontwerp met als thema Armoede”, aldus Luc Goutry.


Dertig klassen


Aan deze wedstrijd namen dertig klassen deel, waaronder twaalf in Beernem. De algemene prijs ging naar het zesde leerjaar van De Vaart in Oostkamp, maar in Beernem won klas E De Bevertjes de eerste prijs. “Het algemeen winnende ontwerp De Cirkels van Armoede Doorbreken laat iedereen bewust worden rond het thema armoede. Zo’n 300 t-shirts werden effectief bedrukt en werden op 18 oktoebr door de winnende klassen en hun leerkrachten gedragen. De kinderen van De Bevertjes hebben een uitstekende prestatie laten optekenen en ontvangen voor hun medewerking 75 euro. Alle klassen ontvangen een gezelschapsspel”, aldus Luc Goutry, die nog meegeeft dat deze wedstrijd mogelijk werd gemaakt door de financiële ondersteuning van het Ministerie voor Maatschappelijke Integratie.
(Regi)
De kinderen van Klas E ontvingen uit handen van Luc Goutry hun cheque van 75 euro en een gezelschapsspel per deelnemende klas.

22:02 Gepost door Reginald in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.