Beernem

20-10-10

Harmonie Sint-Cecilia Beernem alive and kicking

In het bestuur van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beernem rommelde het, maar nu dat alle problemen lijken opgelost, gaven de muzikanten een opmerkelijk Herfstconcert dat kan gezien worden als een voorloper voor het Sint-Ceciliafeest op 28 november 2010.har.jpg

Onder impuls van dirigent Davy De Smet, die geruime tijd om zware gezondheidsredenen moest afhaken, gaf de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beernem een mooi concert in het OC De Kleine Beer. “Onze dirigent is erin geslaagd de muzikanten te motiveren en te stimuleren”, aldus voorzitster Patricia Waerniers. “De Harmonie bracht een gesmaakte revue van nummers die het afgelopen jaar werden ingestudeerd en gespeeld op diverse activiteiten in en buiten Beernem. Het trommelkorps onder leiding van Luc Engelrelst en Koen Van Hulle, bracht twee sterke nummers, die als opening van de avond meteen de sfeer in de zaal brachten”, aldus Waerniers.

Feest

Na dit geslaagd concert gaat alle aandacht naar het Sint-Ceciliafeest. “Dit jaar wijken we af van de traditionele Eucharistievieringen. Dus dit jaar is er geen stoet doorheen de Bloemendalestraat, gezien de Eucharistieviering niet meer doorgaat in de Sint-Amanduskerk, maar in de HMMGods-kerk om 9 uur. Na de mis wordt toch een wandelconcert gehouden, deze keer doorheen de Stationswijk. Vanaf 10 uur stappen we door deze wijk. Onze eindbestemming wordt het bolkot van de Bosbolders in het Hazenpad, waar onze musici kunnen proeven van deze oude volkssport. Om 12 uur trekken we naar ons repetitielokaal Bargepark, waar het gebruikelijke souper zal plaatsvinden. Na de uitreiking van decoraties aan verdienstelijke muzikanten, nemen we tevens afscheid van enkele zeer belangrijke bestuursleden, die er een zeer grote staat van dienst hebben opzitten. Iedereen kan deelnemen aan het souper op 28 november in het Bargepark vanaf 12 uur. Voor 35 euro kan men er genieten van een heerlijk menu”, aldus Patricia Waerniers.

Info: Inschrijven voor souper bij Thomas Dhondt GSM: 0476/49.42.03 voor 20 november.

23:25 Gepost door Reginald | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.