Beernem

18-10-10

De Bevertjes voetballen bij Sint-Joris Sportief

Een twaalftal kinderen van De Bevertjes, een gemeenschapsschool voor buitengewoon onderwijs, beleefden recentelijk de dag van hun leven. Ze werden uitgenodigd door de voetbalclub Sint-Joris Sportief om eens te proeven van het echte voetballeven. Met heel veel enthousiasme trapten de kinderen tegen de bal, terwijl enkele sportverantwoordelijken van de club hen bijstonden.voetbal.jpg

Het is niet zo evident om als kind met fysieke en mentale beperkingen een partijtje voetbal te spelen. Toch slaagden bestuursleden van Sint-Joris Sportief en enkele trainers erin om de kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Met veel enthousiasme werden de jongens en meisjes ontvangen op het gloednieuw voetbalplein Overleie. Trainer Nico Lips had een echt voetbalworkshop uitgedokterd. “Met heel veel plezier hebben we die kinderen ontvangen”, aldus voorzitter Urbain Vanhaecke.

Beperkingen

Opvoedster Nancy Maertens voelde zich echt gelukkig met dit initiatief. “Kinderen met beperkingen laten voetballen is niet gemakkelijk, maar ondanks alles hebben ze wekenlang uitgekeken naar deze voor hen bijzondere dag”. De kinderen kregen uit handen van sportschepen Jos Sypré en burgemeester Johan De Rycke het diploma Voetballer voor één dag. Binnenkort worden De Bevertjes ook uitgenodigd door tafeltennisclub Topspin.

(Regi)

Niets dan gelukkige gezichten bij de kinderen van De Bevertjes met deze voetbalinitiatie.

11:58 Gepost door Reginald in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.