Beernem

13-10-10

Wordt de Oedelemse Markt als stortplaats gebruikt?

Het gemeentebestuur ontving de bouwvergunning voor het heraanleggen van de Markt te Oedelem. Ondertussen zijn de werken gestart om de nutsleidingen ondergronds te brengen. Daar hebben de handelaars rond de Markt geen problemen mee, maar dat men de Markt als stortplaats gebruikt is een ander paar mouwen.markt.jpg

De gewestelijk stedenbouwkundige ambtenaar verleende het gemeentebestuur op 29 september 2010, de vergunning voor de afbraak van de bestaande bijgebouwen aan het Schepenhuys te Oedelem. “De uitbreiding van het gebouw met ondergrondse ontvangstruimte, het demonteren van de bestaande kiosk, het optrekken van een overdekte fietsstalling en bushalte onder één luifel, het herinrichten van het Marktplein en een deel van de Oudzakstraat, zijn de toekomstige werken die we gaan uitvoeren”, legt burgemeester Johan De Rycke uit. “De aanbesteding is volop aan de gang en na toewijzing aan de aannemer zal en kan een meer concrete planning worden opgemaakt van de uit te voeren werken”.

Nutsleidingen

Op 12 oktober is de aannemer gestart met de tweede fase van de nutsleidingen. “Hierbij worden werken uitgevoerd in het gedeelte tussen de Beernemstraat en de Beekstraat”, vervolgt Johan De Rycke. “Tevens worden de aanpassingen van de nutsleidingen langs de gewestweg, nodig voor de heraanleg van de Markt, mee uitgevoerd. Gelet op de zeer geringe breedte van de gewestweg, dient deze, om er te kunnen werken met vrachtwagen en kraan, volledig te worden afgesloten. Om veiligheidsreden is er geen doorgaand verkeer mogelijk. In de mate van het mogelijk zal de rijbaan ’s avonds en in het weekend opengesteld worden. De werken zullen ongeveer drie weken in beslag nemen. Begin november wordt dan de derde fase aangevat, namelijk het gedeelte van de Beekstraat tot aan de school. Hier zal terug met éénrichtingsverkeer gewerkt worden, vooral in de J. Creytensstraat”, legt De Rycke uit.

Ondertussen ligt er op de Markt een berg vuiligheid. “Ik kan er mee leven dat men de nutsleidingen ondergronds wil brengen”, aldus Geert Dhaese, café-uitbater van de Mitra. “Hetgeen ze nu op de Markt gooien, vind ik toch maar allesbehalve. Willen ze nu het marktplein gebruiken als stortplaats”, vraagt Geert Dhaese zich af.

12:53 Gepost door Reginald in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.